Der er store pengepræmier og et stærkt felt, når European Tour indleder sit Desert Swing med Abu Dhabi HSBC Championship. Fem danskere stiller til start, og særligt Rasmus Højgaard vil være i fokus.

Rasmus spiller nemlig de to første runder med Ryder Cup-kaptajnen Padraig Harringto, og det er IKKE tilfældigt. Harrington har flere gange udtalt, at hans kendskab til ‘de store navne’ er rigtigt godt, og at han vil have et grundigt fokus på de unge, talentfulde spillere, som ‘kan komme i betragtning’. Bolden følger desuden lige i kølvandte på de egentlige tv-bolde: Robert Karlsson (1. vicekaptajn)/ Robert MacIntyre/ Victor Hovland, Sergio Garcia/Patrick Cantley/Bernd Wiesberger, Brooks Koepka/Tommy Fleetwood/Shane Lowry og Rafa Cabrera Bello/Louis Oosthuizen/Martin Kaymer. Også Bryson DeChambeau/Matthew Fitzpatrick og Branden Grace danner en stjernebold.

De øvrige danskere er Joachim B. Hansen (som måske også kan forvente at Harrington tager et par runder med ham på et tidspunkt), Jeff Winther, Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn. Viasat Golf/Viaplay sender 04.30-10 og igen 12-14.30 torsdag-fredag, fra kl. 8 lørdag og kl. 9 søndag med Henrik Knudsen og Michael Lermark som kommentatorer.

Lucas og Sebastian i Californien

PGA Tour er også i ørkenen, men de Californiske til The American Express på La Quinta. Der spilles på Stadium Course, og ikke som tidligere på tre forskellige baner.

Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen indleder begge deres 2020 i turneringen, hvor Adam Long er forsvarende mester og hvor navne som Rickie Fowler, Tony Finau, Cameron Champ, Francesco Molinari, Kevin Kisner, Phil Mickelson, Brendan Todd og Mathew Wolff topper feltet.

GolfTV/Eurosport 2 sender torsdag-fredag fra kl. 21, og lørdag og søndag kan finalerunderne ses på GolfTV, begge dage fra kl. 21. Jesper Knudsen og Mark Flindt Haastrup kommenterer.

Nye kvinder spiller for kortet

LPGA Tour indledes med Diamond Resorts Tournament of Champions, hvor der desværre ikke er dansk deltagelse. Viasat Golf/Viaplay sender alle fire runder med Iben Tinning som kommentator. Fra kl. 18 torsdag-fredag, og fra kl. 20 i weekenden.

Udenfor tv-kameraernes fokus, går Ladies European Tours Q-School i gang i morgen på La Manga i Spanien. Fem ny-professionelle danske kvinder er med i pre-kvalifikationen over fire dag om at komme med i selve kvalifikationen i næste uge. Det er Louise Markvardsen, Fie Olsen, Line Toft Hansen, Linette Littau Dürr Holmslyk og Cecilie Bofill.

Udover de ovennævnte turneringer kan man se live golf fra Korn Ferry Tour på GolfTV i aften og onsdag og igen fra søndag til onsdag i næste uge, samt fra Singapore Open på Asian Tour på Viasat Golf/Viaplay fra torsdag til søndag.

Foto: Getty Images