Ved den årlige Idrætsgallaen på norsk tv hylder man med Hedersprisen en idrætsudøver, der har en fremragende idrætskarriere bag sig, hvor han/hun har repræsenteret Norge på bedste vis. I 2018 blev prisen delt mellem de to verdensnavne, langrendsløberen Marit Bjørgen og alle tiders mest vindende skiskytte, Ole Einar Bjørndalen.

For 2019 blev prisen tildelt Suzann Pettersen, der efter at have født for første gang gjorde et uventet comeback på det europæiske Solheim Cup-hold, da kaptajn Catriona Matthew trak hende op af hatten som den kanin, der skulle give Europa en chance.

Det gjorde en helt eventyrlig karriereafslutning mulig. Europa vandt overraskende, og sejren blev sikret i den sidste matchs sidste putt, som den norske jente holede fra et par meters afstand.

Hvorefter hun på den følgende pressekonference meddelte, at hun indstillede sin karriere!

Pettersen vandt 15 gange på LPGA, heraf to majors. Hun stod bag to overraskende europæiske sejre i Solheim Cup, men oplevede også at blive skurken, der ved Solheim Cup 2015 i Tyskland gav det amerikanske hold en vindende motivation, efter at hun i en episode om et teknisk set ikke givet putt holdt fast på at vinde et hul, som i praksis var delt.

Kort før sit comeback blev hun citeret for at have stået på golfbanen og tænkt intenst på moderlykken, da hun udbrød: – Er det det her, jeg har brugt hele mit liv på?

Derfor var det ingen stor overraskelse, da hun følte, at det ville være passende at stoppe helt på toppen.

Formentlig var hendes værste konkurrent til Hedersprisen alpinisten Aksel Lund Svindal, som nu må være favorit til titlen næste år. At Tutta, som Suzann Pettersen gennem sin karriere er kaldt, vandt, var en hyldest såvel til en stor karriere som årets måske bedste idrætshistorie og en anerkendelse af, at golf er en væsentlig sport, også i et land, der har mange af verdens bedste i vintersport.

… og nu har Norge Viktor Hovland på vej i herrernes golf.

 

Forrige artikelDramatisk afgørelse på Sony Open
Næste artikelUgens tv-golf: Rasmus under lup
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.