Hele sidste runde syntes amerikaneren Denny McCarthy at skulle vinde the Memorial på Muirfield Village i Dublin, Ohio. Han gik for-9 i -3 og havde næsten til det sidste to slags forspring forspring til Scottie Scheffler, der tidligt kom ind med en superrunde i -5, men løb tør for huller og satte overliggeren til -6.

Viktor Hovland spillede de første 14 huller i par og lå i -5, og selv om han fik birdie på 15, troede de færreste, at han kunne nå frem. Bl.a. fordi ikke en eneste spiller havde fået birdie på 17, og McCarthy fik par efter par efter par.

Så fik Hovland imidlertid den ‘umulige’ birdie på 17 og sluttede i -7. McCarthy ville vinde med par på 18, men søreme om ikke han fik bogey, så der blev omspil.

Det vandt Hovland med par, da McCarthy havde misset sit parputt, og pludselig havde nordmanden vundet sin fjerde sejr på PGA, sin ottende som professionel. På Gettys billede er Hovlands vinderputt på vej i hul.

Scottie Scheffler blev nr. 3 i -6, mens Si Wu Kim faldt til 4. pladsen i -5 efter en sidste runde i +1.

 

Forrige artikelJohn Axelsen blev nr. 6
Næste artikelZhang skrev golfhistorie – Emily Pedersen blev nr. 17
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.