Klubben i Vendsyssel fejrer 50-års fødselsdag i år – og har masser af mod på og visioner for fremtiden.

For et par dage siden, nærmere betegnet 4. november, var det præcis 50 år siden, en flok nordjyder satte underskriften på det dokument, der stiftede Brønderslev Golfklub, der dermed blev klub nr. 32 i Danmark.

Men hvor andre 50-årige måske er blevet lidt satte og magelige, er Brønderslev Golfklub i fuld vigør – og med masser af ambitioner. Faktisk arbejder klubben lige nu med fremtidens strategiplan, hvor visionen kort og godt går på, at man vil være den foretrukne golfklub nord for Limfjorden. Her skal alle medarbejdere og medlemmer være en del af processen.

Et ambitiøst mål, men rammerne er i orden. Klubben råder over et prægtigt anlæg med tre ret forskellige sløjfer, et flot og moderne klubhus og ikke mindst mange særdeles dedikerede medlemmer.

Det begyndte noget mere ydmygt, da klubben fik sine første ni huller at boltre sig på i 1974. Det er dem, der i dag svarer til Blå sløjfe. Nøjagtig 11 år senere stod endelig en fuldvoksen golfbane på 18 huller klar, da nuværende Gul sløjfe blev indviet. Og i 2001 rummede klubben 27 huller, da Rød Sløjfe blev føjet til.

Det moderne klubhus blev bygget i 2003.

Alt samlet omkring klubhuset
Vi besøger Brønderslev første gang en dejlig sommerdag, og det første, der slår os, er, hvordan alle faciliteterne på perfekt vis er samlet omkring klubhuset. Der er ikke mange skridt til rangen eller resten af det fine træningsanlæg – spadsereturen til de tre sløjfer er også blot et kort chip væk. Og fra klubhuset kan man såmænd holde øje med spillet på niende green på alle tre sløjfer.

Alle sløjferne er som udgangspunkt åbne samtidig, så man vælger selv kombinationen – vi vil prøve kræfter med mesterskabsbanen, det vil sige Rød-Blå.

Rød sløjfe er anlagt på mosejord, og medlemmerne rangerer den som sværeste. Det er da også klart den mest strategiske af de tre sløjfer, hvor man virkelig skal tænke over, hvor slagene placeres. Sløjfen er også temmelig åben, og vestenvinden har ofte tænkt sig at spille med. Det opdager vi allerede på første hul – et langt par3-hul direkte ind i vinden.

Mange områder på rød sløjfe er fredede, så der er masser af steder, hvor der ikke må klippes. Derfor overvejer klubben hele tiden, hvordan man kan justere lidt på banen, uden at komme i karambolage med myndighederne.

7. hul er meget mystisk. Her ligger en sø tilsyneladende helt umotiveret midt i fairway. Men der er en forklaring på mystikken: Sløjfen er som sagt anlagt på mosejord, og under arbejdet lod man en aften en gravemaskine stå midt på fairway. Dagen efter var den sunket i til førerhuset, og hullet havde helt utilsigtet fået en sø midt i fairway.

Mange – især ældre – vælger sløjfen fra, da den både stiller krav til længde og præcision. Men en ældre kvinde i bolden foran os beviser, at den kan tackles af alle aldre, da hun på magisk vis laver Hole in one på ottende hul.

Kronprinsen lukker igennem
Efter de første ni huller venter en helt anden oplevelse på Blå sløjfe. Det er anlæggets ældste huller, og det ses tydeligt. Banen er vokset flot op, og det er en fin kombination af park- og skovhuller. Det er her, vi finder anlæggets bedste huller. For eksempel femte, et smukt par3-hul inde i skoven; syvende, hvor greenen ligger foran en gamel herregård, eller ottende, hvor en spritny green beskyttet er træer er ganske kort tid fra at blive indviet, da vi er på besøg. Blå sløjfe er klart min favorit.

Vi havde egentlig tænkt os også at spille de sidste ni huller, da Blå Sløjfe er overstået, men klubbens system med fletteregler mellem de tre sløjfer kan åbenbart give flaskehalse, så trangen til en kold fadøl på terrassen slår lysten til en lang kø.

Nogle uger efter er jeg tilbage for at få spillet Gul Sløjfe, og her er der ingen problemer med fletningen. Faktisk finder jeg ud af, at selv kronprins Frederik kender reglerne. Sammen med sin gruppe gør han klar til at flette ind på gul, da jeg står på første tee, men han lader naturligvis mig slå ud først. Fornemt.

Kjeldsen er æresmedlem
Generelt er der rimelig meget plads på Gul Sløjfe, hvor fairways er brede – lige på nær ottende hul, hvor der er masser af træer. Det er den letteste af de tre sløjfer, og er da også typisk her, klubbens kaniner begynder, når de har fået deres kort.

Man kan lære at spille god golf i Brønderslev. Det er Søren Kjeldsen et fremragende eksempel på. Han trådte sine første golfsko her, og han er i dag klubbens eneste æresmedlem.

Men i det hele taget er der mange gode golfspillere i klubben – der skal nemlig være plads til alle, også dem, der gerne vil spille elitegolf.

Klubben har flere gange været lige ved og næsten i Danmarksturneringen, hvor det er blevet til både sølv og bronze. Og en stor del klubbens 1.100 medlemmer følger ivrigt med, når der er divisionsgolf på programmet – og det kan de gøre via liveopdatering for samtlige divisionshold. Det er vist den eneste klub i Danmark, der har det tilbud.

Fakta:
Brønderslev Golfklub
Golfvejen 86, 9700 Bønderslev. Tlf: 98823281. Mail: info@broenderslevgolfklub.dk www.broenderslevgolfklub.dk
27 huller, 4 teesteder
Rød sløjfe: 1.711-2894 meter
Blå sløjfe: 1.893-3.190 meter
Gul sløjfe: 1.847-2.733 meter
Længde: 4602-5949 meter
Greenfee: 450 kr.

Proshop: Ja
Restaurant: ja
Udlejning af biler: Ja
Par 3 bane: Ja, ni huller
Øl/vand/kaffeautomat: Ja
Omklædning/bad: Ja
Læskur mod lynnedslag: Ja
Vand på banen: Ja

Forrige artikelNu er golfen rykket indenfor
Næste artikelParagolf Tour søger værtsbaner