Svenskeren Vincent Norrman (billedet/ Getty) var langt fra favorit til at vinde Horizon Irish Open på K Club. Det gjaldt stadig, da han havde spillet sidste rundes seks første huller i par, men derefter kom der gang i birdiescoringen: Seks resten af dagen, og dermed var han i klubhuset i -14 og kunne afvente, hvad de øvrige i toppen gjorde.

Længe troede man, at Rory McIlroy kunne vinde, men i dagens løb fik han såvel en tripel- som en dobbelt og en enkeltbogey, og slutfacit blev, at han faldt til nr. 16 i -9. I stedet var det Hurly Long, Tyskland, der kom nærmest, men først med en birdie på sidste hul kom han på et enkelt slags afstand.

Den 25-årige svensker vandt dermed sin anden sejr på DP World Tour. Den første var Barbasol Championship i Kentucky i juni, hvor hans vinderscore var -22. Nu vandt han så lidt nærmere det europæiske kontinent.

På delt tredjeplads sluttede i øvrigt Grant Forest, Skotland, Ryan Fow, New Zealand, Shane Lowry, Irland og Triston Lawrence, Sydafrika -12.

Samtlige danskere scorede under par søndag, men det bragte dem ikke langt frem: 45. Niklas Nørgaard og Thorbjørn Olesen -4. 70. Marcus Helligkilde -2. 72. Søren Kjeldsen -1.

I den kommende uge gælder det BMW PGA Championship med en præmiesum på 9 mio. dollars, og ikke mindre end 10 danskere er inde i varmen, og så ligger Martin Leth Simonsen nr. 4 på reservelisten.

Forrige artikelNicole Broch Estrup blev nr. 2 + foreløbig søndagsoversigt
Næste artikelOmspilsdrama da Minjee Lee vandt på LPGA
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.