Phil Mickelson har seks andenpladser med flere spektakulære sammenbrud i US Open, men sejren i AT&T Pebble Beach Championship har givet ham nyt håb om endelig at vinde

Nogle spillere har aldrig vundet US Open, selv om de har haft styrken til det og været tæt på. Colin Montgomerie blev hyldet som Nicklaus i 1992, men to spillere, der stadig var på banen, holdt hjem. Sam Snead blev nr. 2 fire gange, men Phil Mickelson har rekorden i andenpladser: Seks gange er han sluttet umiddelbart bag vinderen: I 1999, 2002, 04, 06, 09 og 13.
Tættest på var han på Winged Foot i 2006, hvor han nåede sidste hul et slag foran Geoff Ogilvy. Han nægtede at spille safe på par, og hans drive ramte et telt i venstre. Han nægtede at tage sin medicin og forsøgte at gå direkte efter green, ramte et træ og havnede i greenbunker med sit tredje slag. Op og i havde givet omspil, men det blev op og toputt. Bagefter fattede han ikke, hvad der var sket.
Selv om der er blevet længere mellem sejrene, vandt Lefty overraskende AT&T Pebble Beach Pro Am i februar efter overbevisende spil, og det har givet såvel ham som hans mange fans håb om, at han nu endelig hjemtager US Open.

Koepka, Woods og Johnson
De fleste tror dog på, at vinderen skal findes mellem Brooks Koepka, Tiger Woods og Dustin Johnson, og at der virkelig bliver amerikansk dominans i den turnering, som efter arrangørernes ønske skal være årets barskeste test. Roughen skal være barmhjertig, greens knaldhårde, og det må gerne blæse, så man ikke har godt styr på længder og retninger.
Man skal ikke helt stole på bookmakerne, når det gælder Woods. Han giver automatisk for lave odds, fordi så mange spiller på ham i håb om, at han skal vinde endnu en major. Alligevel er han ikke den, der er spillet længst i bund, for da dette blev skrevet, var disse spillere bookmakernes favoritter:
Koepka 6-1, Dustin Johnson 8-1, Woods 12-1, Rory McIlroy 14-1. Justin Rose 16-1. Jordan Spieth 18-1. Rickie Fowler, Justin Thomas, Jon Rahm og Jason Day 20-1.
Phil Mickelson lå i 30-1, og hvis vi ser på de to danskere, ligger de begge over 100-1 og er vel gode at sætte en 100-lap på begge to.

Forrige artikelLetvægtsbøf
Næste artikelAldrig om søndagen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.