World Amateur Tour (The Race to La Reserva Sotogrande) bliver afholdt for at give amatørgolfspillere muligheden for at opleve livet på Tour.

6 årlige turneringer
Med 6 årlige turneringer får golfspillende mænd og kvinder muligheden for at opleve spændingen og glæden ved at rejse rundt i verden og spille de mest eksklusive og udfordrende baner ligesom de professionelle spillere.

Over 4 dage spilles der 1 prøverunde samt 2 x 18 hullers stableford, hvor spillernes handicap for begge køn er 0-20. 1. turnering i år blev spillet på Jumeirah Golf Estate i Dubai i marts. 2. turnering blev spillet i maj på Oitavos Dunes Golf Course i Portugal og den 3. blev her i juli spillet i Danmark på The Scandinavians smukke Old Course i Farum.

Det blev en våd omgang for spillerne, da de fleste af de 4 dage turneringen foregår over, var temmelig regnfulde. Men på finaledagen kom solen dog frem indimellem bygerne. Spillerne boede på Skt. Petri i København, så der blev tid til, at opleve vores dejlige hovedstad. Vinderen af turneringen på The Scandinavian blev franske Gilles Labourdette og på damesiden brillerede Yulia Golubeva og vandt sin 3. turnering i træk og beholder således sin førsteplads i The Race to La Reserva i Sotogrande, hvor finalen afholdes i november 2019.

De sidste 3 turneringer i år afholdes i Skotland i september, Marokko i oktober og i Spanien i november.

Det koster et årligt gebyr på EUR 1.000 at være medlem af World Amateur Tour, hvilket er obligatorisk for deltagelse. Hver turnering koster fra EUR 4.900 til 5.900 hvilket inkluderer transport til/fra lufthavn til golfbane, golf, caddie, hotelophold 3 nætter, de fleste måltider samt velkomstpakke med polo’er, handsker, bolde m.m. Herudover betaler man selv for flybilletten.