Det var ikke en god fredag for de to danskere på hhv. LPGA og PGA Tour. Både Emily Kristine Pedersen og Thorbjørn Olesen missede cuttet.

I Fir Hills Se Ri Pak Championship i Californien formåede Emily at lave én (ja, 1) birdie på 36 huller. Torsdag havde hun en eagle, en dobbeltbogey og en bogey, og fredag kom så hendes eneste birdie, der bragte hende indenfor cuttet, men den blev fulgt op af en dobbeltbogey på banens 1. hul – hendes 10. – og derefter en bogey, og så sluttede hun 3 over par samlet.

Turneringen føres højst overraskende af 24-årige Malia Nam fra Hawaii. Hun spiller sin blot anden LPGA Tour-turnering, men har et udpræget kendskab til Palos Verdes Golf Club, da den var hendes hjemmebane som collegespiller på University of Southern California. Hun er 8 under par og fører med 1 slag til Ruoning Yin og Madelene Sagström.

Fem mand i delt føring

Valspar Championship i Florida blev desværre en kort fornøjelse for Thorbjørn Olesen, der fredag gik Copperhead Course i 76 slag (+5). To birdies kunne ikke opveje fem bogeys og en dobbeltbogey, og hvor han torsdag reddede sig igennem takket være stærke jernslag og gode putts, manglede der tilsyneladende også skarphed i den del af spillet fredag.

Ikke færre end fem spillere deler førstepladsen i 6 under par. Flere af dem er ganske overraskende. Chandler Phillips er ny på touren efter at han sidste år sluttede i Top10 på Korn Ferry Tour, og 45-årige Kevin Streelman holdt fast i førstepladsen trods en runde over par. Den tidligere vinder af The Open, Stewart Cink, er fyldt 50, men altså stadig god nok på sine bedste dage til at spille med om titler blandt ‘de unge’. De to andre er Brendon Todd, som har været ganske solid de senere sæsoner og canadiske Mackenzie Hughes, som har to sejre og jævnligt leverer topresultater.

Af feltets større navne, lurer Justin Thomas på en mangedelt sjetteplads og ikke færre end 20 spillere er indenfor to slag, så alt er i den grad stadig muligt.

Foto: Malia Nam – sensationelt på førsteplads. (c)Getty Images

Forrige artikelDansk føring på Challenge Tour – også godt med på DPWT
Næste artikelRasmus Neergaard-Petersen fører med fire inden finalen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.