Golfexperten vejleder sommerens nygolfere til ’godt begynderudstyr’.

Henover sommeren har meldingerne lydt fra mange golfklubber, at der igen er stor interesse for at begynde at spille golf. Men det der udstyr, det koster da en formue, gør det ikke?
Sådan spørger mange, men Claus Helmer, der er butikschef i Golfexperten i Greve, afviser påstanden og giver her et par gode råd til indkøb af ’det første golfsæt’.
”Jeg synes altså ikke, at det behøver at koste en formue at komme i gang med at spille golf,” siger den PGA-uddannede butikschef og peger på butikskædens foretrukne ’begyndersæt’ som ”et godt sted at starte”.
”Vi har valgt at satse på et rigtigt fint begyndersæt fra Wilson Golf, der hedder X31, og giver nygolferen alt hvad han eller hun har brug for til at komme i gang til under 3.000 kr.

Oprindeligt var det Pro Golf Scandinavia, der havde Wilson som fast begyndertilbud, og efter at de to kæder er blevet fusioneret, har vi valgt at fortsætte af den vej. Vi har også et udmærket samlet sæt fra MacGregor Golf, men vi kan godt mærke, at selvom kunderne er helt nye i sporten, så kender de navnet Wilson. Det er samtidig et supergodt produkt, som vi kan stå inde for,” siger Claus Helmer om sættet, der indeholder 5/6-jern til sandjern, putter, en hybrid, en fairway-kølle og en driver samt en god og rummelig bag, der både kan bæres og benyttes på en vogn.

”Der er tale om nogle rigtigt gode jern og en meget fin putter. Køllerne er dem, der har mindst værdi, fordi det ikke er titanium hoveder, så min erfaring er, at folk indenfor et par sæsoner køber en ny og bedre driver, fairway og hybrid, når de føler, at de har udviklet sig som golfspillere .”
”Mange spørger, hvor længe de kan spille med sådan et begyndersæt, og mit svar er, at man kan skifte det ud når man har lyst. Jernene er rigtigt udmærkede, og dem kan man sagtens fortsat spille med selvom man er kommet ned under 20 i handicap. Det handler alt sammen om hvordan man udvikler sit spil,” siger Claus Helmer.

Tilbagekøbsgaranti
Der er selvfølgelig også helt nye golfere, der allerede fra starten ved, at de vil gå et niveau op på udstyret, og her foreslår Claus Helmer typisk udstyr af sidste eller forrige års model, som han kan sælge til en lav pris.
”Det kunne være et sæt XR jern fra Callaway, som jeg lige nu har stående til 3.500 kr., men også andre modeller, der er ved at været udfasede fordi der er kommet nye modeller, men som er rigtigt godt udstyr. Jeg vil jo typisk kunne finde en mærkevare-driver fra TaylorMade eller Titleist til ca. 1.500 kr. og så måske anbefale kunden at vente med resten. En god putter finder vi til omkring 1.000 kr. og vi har golfbags fra 700 kr. Så er man i gang for under 7.000 kr., med udstyr, man virkelig kan spille med i mange år,” siger Claus Helmer, der anbefaler nye golfere at få deres eget udstyr.
”Mange låner i klubben, og de kan ret hurtigt mærke forskel på det ’gode sæt’ de havde den ene uge, og det ’knapt så gode’ de lånte ugen efter. Vi har indført en ’tilbagekøbsgaranti’, hvor vi i Golfexperten indenfor 12 måneder tilbyder at tage begyndersættet retur, som en rabat på en opgradering. Man får altså ikke pengene tilbage, men kan bruge det som en rabat når man køber nyt. Det betyder også, at jeg ind i mellem har en begyndersæt stående, som har været brugt i måske 6-8 måneder, som jeg kan sælge meget billigt, hvis man for eksempel er studerende og ikke lige har råd til at betale den fulde pris for et begyndersæt ud af sin SU.”

Artiklen er lavet i samarbejde med Golfexperten.

Forrige artikelBanerekord af Matsuyama
Næste artikelNicolai Kristensen nr. 2 og igen på CT-kort-placering
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.