Det er stadig vidt forskelligt, hvordan man ser på coronavirussen i forskellige dele af USA, endog i stater, der er ret hårdt ramt.

Tag nu Florida, hvor der stadig spilles på livet løs omkring Orlando, ikke mindst på de små mini tours. Det benytter 46-årige Chris Couch (billedet/Getty) sig af. Han har netop vundet for 34. gang i et år. Det sker på Moonlight Tour, hvor den tidligere PGA-spiller, der fik sin eneste triumf på højeste plan i Zurich Classic of New Orleans, men siden måtte holde en lang pause pga. en alvorlig spinalstenose i rygsøjlen, har spillet 118 turneringer i løbet af de seneste 12 måneder med et overskud på 23.000 $.

I Arizona spiller man også trøstigt videre på Vervado Founders Championship, også kaldet the Outlaw Tour, der har en historie tilbage til begyndelsen af 1990erne. Her blev en fjerdedel af feltet forrige tirsdag diskvalificeret for at spille fra gal tee på et hul, og en af de diskede klynkede, at han skulle have vundet 1500 $, men nu gik han nok fallit.

I tirsdag spillede man igen, og denne gang var det minsandten en rookie på European Tour, skotten Calum Hill, der sejrede. Ham kender vi i Danmark, for han vandt Made in Denmark Challenge 2019 på vej mod at erobre sit European Tour-kort som nr. 2 på Order of Merit.

Andre steder er alvoren gået op for selv golfspillerne, og fx samles der ind til at holde de arbejdsløse caddies skadesløse på baner som Los Angeles CC og Riviera GC i Californien, hvor golf er lukket ned. De to nævnte klubber har foreløbig indsamlet hhv. 275.000 og godt 100.000 $ til deres caddies.

Endelig kan vi nævnte, at PGA har åbnet for udbetaling af præmieforskud til de spillere, der aktuelt er nr. 1-150 på FexEx Cup. Pengene vil så blive betalt tilbage i form af, at præmierne går tilbage til PGA, efterhånden som de bliver vundet.

DEL
Forrige artikelHobro vil opfylde verdensmål
Næste artikelDanmarks lyseste sind
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.