Lucas Bjerregaard (billedet/ Getty) avancerede på sidste dag af Cazoo Open på Celtic Manor til en delt tredjeplads, og på hvilken måde gjorde han det ikke. Efter at vi alle lige havde stønnet ‘Åh nej, nu igen’, fordi han fik en bogey på 17, hamrede han sit drive op ad 18 og spillede sit andet slag perfekt til en tap-in-eagle. Hvor var det skønt at se!

Det betød, at han sluttede en dag med svære betingelser i -3 og sluttede i -5 sammen med Julien Guerre, Andy Sullivan, David Dixon og Renato Paratore. De to foran dem var forsvundet i horisonten: 1. Callum Shinkwin -12. 2. Connor Syme -8.

Bjerregaards bedrift fremgik måske allerbedst af de andre danskeres sidste runde, der placerede dem som følger: 43. Marcus Helligkilde +5 (+6), 57. Jeff Winther +9 (+5). 59. Thorbjørn Olesen +10 (+11). 71. JB Hansen +21 (+13).

I Vierumäki Finnish Challenge på Challenge Tour var en sidste runde i -2 ikke nok til, at Martin Leth Simonsen holdt sin femteplads, men i -17 blev han udelt nr. 8. Han lå bedre til efter 13 huller, men fik to bogeys på de resterende fem, som dog også er klart de sværeste.

Det blev tysk dobbeltsejr til Velten Meyer i -26 foran Marc Hammer -21.

Lasse Jensen blev nr. 28 i -11.

På Road to Mallorca ligger Oliver Hundebøll nr. 2, Simonsen nr. 8 og Nicolai Kristensen nr. 17. 20 får kort til DP World Tour 2023.

I AIG Women’s Open sluttede Emily Pedersen af med en runde i +1, og under dagens forhold var det en god score, for hun rykkede otte pladser frem til nr. 22 i par. Ashleigh Buhai, Sydafrika satte sin fem slags føring til og er i øjeblikket i omspil med In Gee Chun, Korea.

Ashleigh Buhai røg lige i armene på sin mand David, da hun havde vindet AIG Women’s Open

Det blev på fire huller, før Buhai slog et meget smukt bunkerslag til pinden, og In Gee Chun kunne ikke matche det. Dermed vandt den rutinerede sydafrikaner såvel sin første major som sin første sejr på LPGA.