Sker det endelig i denne weekend? Lucas Bjerregaard (billedet/ Getty) har med sikkerhed ventet lige så længe som os andre på, at han igen har kunnet blande sig i toppen af en turnering. At han kan, ved vi fra dagen for nogle år siden, hvor han besejrede såvel Henrik Stenson som Tiger Woods i matchplay.

I Cazoo Open på Celtic Manor er han før sidste runde på delt 7. plads i -2 efter -3 på moving day. Turneringen føres af Callum Shinkwin -11 foran Julien Guerrier -10, men derefter er der fem slag til nr. 3, Connor Syme, så hans placering er formentlig Bjerregaards mål søndag.

Marcus Helligkilde lå i +2 for runden, da han fik birdie-eagle på 14 og 15, så han sluttede i -1, der også er hans samlede score på en 18. plads, som han bl.a. deler med Thorbjørn Olesen, hvis scorekort vakte berettiget opsigt: 6 birdies, 2 bogeys og 2 dobbeltbogeys. Sådan kan man også få par.

Jeff Winther er nr. 44 i +4 og J B Hansen nr. 64 i +8.

Martin Leth Simonsen holdt sig ikke bogeyfri længere i Vierumäki Finnish Challenge. Han fik fire lørdag, men heldigvis også syv birdies, så han kom rundt i -3. -15 giver ham igen en placering som nr. delt 5, og foran sig har han 1. Velten Meyer, Tyskland -19. 2. John Murphy og Marc Hammer, Tyskland -18. 4. Victor Riu, Frankrig -16.

Vi bliver nødt til at nævne, at Murphy trods 2 bogeys gik tredje runde i -10 med bl.a. eagle såvel 1 som 18.

Lasse Jensen spillede en glimrende runde. -5 gør, at han i -10 ligger som nr. 26.

Endelig er der en del spillere på banen endnu i AIG Women’s Open, men Ashley Buhai, Sydafrika fører i -14 efter 15 huller, og det er fem slag foran In Gee Chun. Emily Pedersen spille i +1 og faldt tilbage som nr. 30 i -1.