Nej, hvem gider til grisefest, når man kan spille golf på Club de Golf Alcanada, kunne man fristes til at sige. Til trods for et vejrlig, der tenderede et trist dansk efterår, var det en sand fest at spille banen.

Club de Golf Alcanada er placeret på den nordlige del af Mallorca blot 5 km. fra den for mange danskere kendte ferieby Port D´Alcudia. Hans Peter Porsche fra en vis særdeles berømt bilfamilie havde store problemer med at få den endelige tilladelse til at bygge banen, som stod færdig i 2003. Ganske forståeligt, da banen ligger i et fantastisk naturskønt område, hvor mindre bjerge og Middelhavet omkranser de 18 huller, som foruden et ufatteligt velplejet græstæppe, er beplantet med blandt andet ældgamle oliventræer, fyrretræer i forskellige afskygninger og palmer.

Par 5 med panoramaview
Den verdensberømte golfbanearkitekt Robert Trent Jones Jr. har også denne gang til fulde udnyttet områdets potentiale, og lavet en række spektakulære og fremragende golfhuller, og ikke mindst par 5 hullerne står skarpt i erindringen efter runden. Særligt hul 7, 11 og 13 har formidable panoramalignende udsigter fra teestederne, hvor fra man blandt kan se ud over Alcudia-bugten og den lille ø Alcanada, hvor navneinspirationen stammer fra. På den øde ø har et smukt fyrtårn, som den eneste bygning i øvrigt adresse. På det mere golfnørdede plan er de 3 par 5 huller ganske forskellige i både længde og design. Af banens samlede længde på 6152 meter fra gul tee skal de 561 meter tilbagelægges på 7., hvor man for første gang får et fremragende kig ud over havet og navnebrorsøen. I drivet kan man sagtens nå den klassiske Trent Jones bunker midt i fairway knap 200 meter fremme. Herefter snævrer tingene sig gevaldigt sammen frem mod den smalle aflange green. Når man har nydt udsigten på 11., skal man sigte mod et stort majestætisk oliventræ i drivet, og man vil ende midt i fairway, hvis man rammer hvor man sigter. På vej op mod den cirkelrunde green skal man passere nogle bunkers. Ikke mindst den store greenbunker kan drille.

Golf i vandkanten
På banens letteste hul 13. har man måske også rundens bedste udsigt. Efter et langt svæv fra det højthævede teested, vil bolden måske kunne passere fairwaybunkeren 216 meter fremme. De ”kun” 454 meter på dette dogleg-venstre hul betyder, at nogle vil kunne nå green i to slag. Efterhånden som man bevæger sig frem på hullet, nærmer man sig også Middelhavet, som ender med at ligge nogle få meter venstre om fairway og bag ved den denne gang brede, men korte green. Også på par 3 hullet 14. spiller man nærmest golf i vandkanten og lige så på par 4 hullet 16., hvor man faktisk kan ende med at slå sin bold i vandet, hvis man får slået et jern eller to for meget ind mod green.

Mallorca er et must
Club de Golf Alcanada betragtes af mange som den bedste af de ca. 20 baner, man kan spille på Mallorca. Øen, der er en smule større end Fyn, bør efterhånden være et must for den gængse golfturist at besøge. Både nær den charmerende hovedby Palma og omkring Alcudia findes en række glimrende golfbaner, der bestemt er værd at ofre en greenfee på. Til trods for de uheldige vejromstændigheder, da Golfbladet i april besøgte Alcanada, kan man da også spille golf året rundt på øen med forår og efterår som højsæsonerne. Hvis man besøger Alcanada i den periode skal man betale 165 Euro for 18 huller, men for den pris får man også en uovertruffen golfoplevelse, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Alt emmer af stil og høj service! Alle hulkanter er eksempelvis malede hvide, på buggystierne er der meterangivet, hvor langt man har til green. Dagens præcise længde på par 3 hullerne kan ses ved siden af tee-klodserne. Alle turfhuller er fyldt op med grønt sand på teestederne, græskanterne lang stierne er skarpt skåret osv. osv. Selve golfbanens stand er også topklasse med lynhurtige næsten nyanlagte greens og teesteder, og med tætte smukke fairways lige så luftige og bløde, som den lokale bagers friskbagte morgencroissant. De er en sand fornøjelse at gå på og slå fra!

Masser af aktivitet trods få medlemmer
Den regnfulde morgen, hvor jeg ankommer til golfklubben, føler jeg mig alene som en nysende kunde i Bilka under Coronaepidemien. Der er dødt og trist, men heldigvis er der lidt mere liv efter runden, hvor jeg (næsten) kommer dansende ind efter en god, men våd oplevelse. Til trods for regnen er stilnet lidt af, er jeg gennemblødt fra top til tå! De fleste lokale og golfturister havde ifølge receptionisten, klogt nok fået rykket deres starttider til om eftermiddagen og næste dag. På solskinsøen Mallorca er man åbenbart så godt vant, at det er de færreste, der gider spille i regnvejr. Klubbens blot 130 medlemmer skal kun ses som et mindre supplement til den daglige drift, og klubbens reelle økonomiske bæredygtighed er dybt afhængig af de mange greenfeegæster, som hvert år besøger banen. Det løber op i mange greenfeerunder hvert eneste år, og de fleste af disse spillere, kan ikke undgå at bemærke den eksklusive Porsche, der promoveres ved det smukke stilfulde klubhus, hvorfra der ligesom på flere af teestederne på banen er en betagende udsigt.

Vejen til Mallorca
Lige så vel som de fleste må nøjes med at drømme om en Porsche, så er det også de fleste golfspillere, der må nøjes med at drømme om en professionel karriere på DP World Tour. En del af dem, der får opfyldt deres drømme, skal i disse år en tur fordi Club de Golf Alcanada. Mallorca og klubben har nemlig for nyligt indgået et samarbejde med Challenge Touren, om at man skulle/skal spille sæsonfinalen der. Således hedder ranglisten nu Road til Mallorca, og ikke Road to Ras Al Khaimah som tidligere. Sidst man spillede sæsonfinale på Alcanada var i 2019, og den spilles igen der i november 2022, hvor de 45 bedste spillere fra sæsonen skal kæmpe om 20 adgangskort (i en god kategori) til den forjættede DP World Tour. Også for den almindelige turistgolfer kan Mallorca næsten være forjættende. Med kort flyvetid på under 3 timer fra Danmark, gode golfbaner, dejlige strande og et behageligt klima (til de fleste tider i hvert fald), kan en tur derned med golfbaggen som en del af bagagen varmt anbefales.

FAKTA:
Greenfee spænder fra 105-165 € afhængig af sæson. 9 huller kan spilles til halv pris
Buggy 18 huller: 45 €
Elektrisk trolley 18 huller: 20 €
Leje af sæt 18 huller: 36 €
Alm. træk trolley: 6 €

Forrige artikelChris Kirk blev årets første vinder
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Norges største forbillede
Avatar photo
Lasse er en af vores skribenter. Han er uddannet Cand.mag i idræt og samfundsfag og arbejder til daglig som gymnasielærer. Lasse er primært leveringsdygtig i rejseartikler fra alverdens destinationer. Lasse er naturligvis selv inkarneret golfspiller.