Danmark og Norge uddelte på samme aften et væld af sportspriser for 2023.

Nicolai Højgaard og Smilla Tarning Sønderby var nomineret til priser i Danmark, men vandt ikke.

I den Norske Idretts Sports Gallaen var en enkelt golfspiller nomineret blandt de sidste seks i fire kategorier. Årets mandlige Idrettsutøver blev imidlertid fodboldspilleren Erling Haaland, der også vandt Idrettsutøvernes egen pris. Årets Navn blev skihopperen Maren Lundby, men i den fjerde kategori var golfspilleren suveræn.

Han vandt prisen som Årets Forbillede, og i begrundelsen hed det bl.a., at han har vist, at man kan hilse alle med et smil, selv om man beholder troen på, at man kan nå sine mål, uanset hvor fjerne de synes at være.

Han har nået sine mål med tålmodighed og har kunnet være en jordnær og jovial rollemodel, der er ydmyg og opmærksom i verdenseliten. En golftræner har sagt om ham, at – it is hard not to like this guy, og i Daily Mail kunne man læse, at – is this the nicest guy in golf?

Du er næppe i tvivl om, hvem han er, men for en sikkerheds skyld: Viktor Hovland.

Forrige artikelRegnvejrsdans på Mallorca
Næste artikelNY: Ugens-tv golf: Dubai og Hawaii
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.