Glimrende golf, og godt byliv i det sydlige Florida.

Nogenlunde midt mellem Fort Lauderdale i syd og West Palm Beach i nord ligger en stribe ’Beaches’ langs Highway 95 på Floridas østkyst. Pompano Beach, Deerfield Beach, Delray Beach, og mellem dem, Boca Raton
Det er så afgjort Boca Raton, der er den mest celebre destination af disse, og hotelpriserne ligger på den pæne side af 2.000 kr. pr. nat i dette område. Mange af golfklubberne i Boca Raton er desuden private klubber, som ikke mindst Nanna Koerstz Madsens eksklusive hjemmebane, Boca West Country Club, og den nærliggende Boca Rio Country Club, hvor LPGA Tour indtil sidste sæson hvert år spillede en af deres turneringer.
Man skal kende nogen, ganske godt, for at få lov at spille golf på de og flere andre tilsvarende private klubber, men der er heldigvis stadig håb for os med mindre gode forbindelser og en knapt så bugnede tegnebog.

Omkring 15 golfbaner mellem det nordlige Fort Lauderdale og syd for Delray Beach, figurerer i den Golf Guide over South Florida, som vi finder i Palm Aire Country Club. Flere af dem med en spændende beliggenhed ud til eller ganske tæt på de berømte Everglades. Det fantastiske sumpområde, der strækker sig ud til Key West; derude hvor Ernest Hemingway boede, skrev sine berømte bøger og gik i hundene på ægte kunstnermanér.

Mange baner

Benytter man bookingtjenesten Golfnow, enten online eller som app, dukker der dagligt favorable tilbud om greenfees op på disse baner – og nogle gange også på lidt mere fashionable adresser. For et sted mellem 40 og 100 $ pr. spiller kommer man forholdsvis godt omkring i området, og det er da også på den populære app, at GOLFBLADETs Florida-udsendte finder to greenfees på Palm Aire Country Clubs bedste bane, Cypress. 52 $ pr. spiller inkl. en buggy, med den aktuelle kurs i underkanten af 350 kr., var god value for money på en velplejet og afvekslende golfbane, med en passende sværhedsgrad for to trætte reportere ude af form i januar måned.

Palm Aire Country Club råder over tre 18 hullers baner, Cypress og Oaks, der ligger ved siden af hinanden og deler samme klubhus, og Palm, der ligger et par kilometer nede af vejen. Ifølge den meget venlige og snakkesalige pro på stedet, er Cypress den bedste af klubbens baner, og det er også den, der er størst efterspørgsel på. Alligevel er der godt flow i spillet, og det er først på de sidste par huller, hvor vi indhenter en firebold, at tempoet falder i takt med at mørket falder på. Vi ender således med at spille 18. hul i noget nær totalt mørke, hvilket ikke forhindrer bladets fotograf i at lave par. Fremover spiller han alle runder med bind for øjnene.

Super eksklusivt
Med Miami en halv time sydpå, og mange muligheder i både Fort Lauderdale og Boca Raton er området glimrende til en solferie i sus og dus når den danske vinter raser. Vi boede ydmygt (se boks, red.) men indlogerer man sig på det mondæne The Boca Raton med havudsigt, så ligger prisen i marts måned på små 7000 kr. pr. nat, mens en runde golf på resortets egen historiske golfbane, der ligger inde midt i Boca Raton koster 260 $ (små 1.800 kr.). Sådan kan man jo også opleve Boca Raton.
Vær opmærksom ved hotel-booking
Forud for vores behagelige golfrunde på Palm Aire CC var gået en bizar hoteloplevelse, som det kan være værd at dele med læserne. Vi havde hjemmefra booket to værelser på et La Quinta Inn & Suites by Wyndham i Deerfield Beach til ca. 1.000 kr. pr. værelse. Da vi ankom til hotellet, lignede det mildt sagt ikke det, vi havde set på hjemmesiden. Faktisk troede vi at hotellet var lukket, måske havde der været brand. Men det var åbent, og de havde vores reservation. Problemet var blot, at det mere lignede et shelter for hjemløse end et hotel til 1.000+ kr. pr. nat pr. værelse.
Med en del møje og mere end 30 minutters telefondialog med hotelkædens kundesupport inklusive diverse omstillinger, som selv et kommunalt bureaukrati i Danmark ikke vil kunne hamle op med, lykkedes det i første omgang at booke et nyt hotel – helt ubeset – men da vi ikke havde afbooket det oprindelige indenfor 24 timer ville de have at vi skulle betale for den første nat. Det lykkedes i sidste ende, at slippe for denne urimelighed, men først efter at være kørt tilbage til hotellet og forhandlet direkte med receptionen.
Hvad kan man lære af denne lille episode? For det første, at hoteller er dyre i Boca Raton-området, og dernæst at man skal passe på med at booke for ’billigt’.
Det nye hotel vi fik var pæn motel-standard til knapt 1.200 kr. pr. nat. Det fungerede som overnatningslogi, men så bestemt heller ikke mere.

Forrige artikelGodt nytår med et par brandere
Næste artikelSå er det definitivt: Nicolai Højgaard er nr. 50 på verdensranglisten ved nytår
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.