Smørum-spilleren Jens Kristian Thysted blev professionel tidligere på året, og den tidligere landsholdsspiller skulle ikke bruge lang tid på at vinde sin første sejr som professionel.

Med en finalerunde i 68 slag (-4) distancerede han finske Kim Koivo med 2 slag, og klubkammeraten Frederik Severin Tøttenborg og Frederik Birkelund med 3 slag i årets første ECCO Tour-turnering på dansk grund, Bravo Tours Open på Rømø.

Dermed har han taget det første store skridt mod først Challenge Tour og siden DP World Tour. Den, DPWT, er i Japan til ISPS Handa Championship, hvor det heller ikke lykkedes at færdigspille hele anden runde inden mørkets frembrud, men alle fem danskere kom rundt – og ingen af dem går desværre videre til weekendens runder. De raslede ned gennem feltet med runder over par. Bedste danskere er Niklas Nørgaard og Søren Kjeldsen, men deres samlede -1, er minimum 1 og formentlig 2 slag fra cuttet. Marcus Helligkilde fra en gunstig placering med hele 125 pladser med en runde i 5 over par.

Meget bedre gik det Sofie Kibsgaard i Investec South African Women’s Open. Hun spillede anden runde i par, og ligger samlet i +1, 3 slag på den rigtige side af forventet cut. Her spilles der stadig.

Det gør der også på Challenge Tour i Abu Dhabi, hvor Hamish Brown med en flot runde i -6 på et tidspunkt førte, men lige nu er på delt tredjeplads med bl.a. Rasmus Neergaard-Petersen. Den turnering følger vi op på senere i dag.

Foto: Jesper Vinzents.

Forrige artikelGuide til online spil på golf
Næste artikelHamish Brown på andenpladsen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.