De var klædt ens på, tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard, og forventningerne var store til deres debut i PGA Tours makkerturnering, Zurich Classic of New Orleans, men førstedagens fourball blev ikke den store succes for dem.

Bogeys var der ganske vist ingen af, men birdies var der for få af. Fire styk blev det til, og så rykker man ikke meget i et format, der traditionen tro var en eventyrlig birdiesfest. Tvillingerne er blot på 67. plads af de 80 par. Noget bedre gik det feltets tredje dansker, Thorbjørn Olesen, der samme med Matt Wallace ligger på 21. pladsen i -8, efter ni birdies og en enkelt bogey.

Fire par deler førstepladsen i 11 under par. Blandt dem de to irske bedste-venner, Rory McIlroy og Shane Lowry, der også var ens klædt – trods forskellige tøjsponsorer.

Turneringens feel-good historie er parret Eric Cole og Russ Cochcran. Førstnævnte inviterede 65-årige Cochran med som sin makker, så Cochran kunne nå en milepæl, nemlig sin PGA Tour-turnering nummer 600. I mere end 10 år har han stået fast på de 599. Coles gestus må have mildnet golfguderne, for på 14. hul lavede han sit første hole-in-one på PGA Tour. Parret ligger nummer 74 i -3.

Emily under par

Der var godt nyt for deltagerne i LPGA Tours, JM Eagle LA Championship; Nelly Korda meldte afbud for lige at trække vejret efter fem sejre i træk. Hun vil utvivlsomt jagte rekorden på seks sejre, og så skal hun naturligvis være helt på toppen, både fysisk og mentalt.

Det åbner muligheder for resten af feltet, og Grace Kim lagde bedst ud med en 64’er (-7) og 1 slags forspring til Maja Stark, Sei Young Kim og Chanettee Wannasaen.

Emily Kristine Pedersen havde lidt af en rutsjebanerunde, hvor birdies afløste bogeys og omvendt, men i sidste ende kom der en birdie mere end bogeys på kortet så scoren på 70 (-1) rækker til delt 24. plads. Nanna Koerstz Madsen gennemførte i 8 over par, og ser ud til at have trukket sig, sammen med Jodi Ewart Shadoff i samme score, de står i hvert ikke anført med en starttid i dag.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGod dansk torsdag
Næste artikelGuide til online spil på golf
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.