ANNONCE FOR HOTEL SKANSEN
Kun et smut fra København ligger Sydsveriges måske mest attraktive golf-, tennis- og spahotel, Hotel Skansen i Båstad. Det er velvære på 1. klasse, når Hotel Skansen slår dørene op til en fuldendt verden af luksuriøs spa, storslået gastronomi og golf i overdådige omgivelser.

Båstad er et populært golfmekka for danskere

Under to timers kørsel fra København ligger det svenske golf- og tennismekka, Båstad. En lille hyggelig skånsk by med ca. 5.000 indbyggere, der om sommeren forvandler sig til et internationalt tenniscentrum, når den historiske begivenhed, Swedish Open (Nordea Open), afholdes, og tiltrækker publikum fra nær og fjern.

I hjertet af Båstad ligger Hotel Skansen – et 4-stjernet lækkert spahotel helt ud til vandet – der netop danner rammen om Swedish Open, med sine 6 verdensberømte grustennisbaner. Hotellet tilbyder nogle af Europas mest attraktive tennisfaciliteter – det er mildest talt en unik følelse at leje center-courten og spille en kamp på selvsamme sted, hvor stjerner som Björn Borg, Mats Wilander, Robin Söderling og Rafael Nadal har triumferet.

Samtidig er Båstad og hele Bjärehalvøen kendt som en af Skandinaviens bedste golfdestinationer. Her kan du spille golf på smukke, velholdte golfbaner næsten hele året rundt. På knap 10 minutter kan man tilgå over 100 golfhuller i topklasse i både Båstad og Torekov. Banerne her er kendt for deres dramatiske udsigter over Laholmsbugten og Skäldervikens bølgende landskaber og greens i top stand.

Hotel Skansen henvender sig til kræsne livsnydere, der enten trænger til selvforkælelse og afslapning i skønne omgivelser ved den rolige svenske vestkyst, eller de aktive træningsglade, der ønsker optimale rammer for at dyrke krop og sjæl – og fx spille golf eller tennis.

Hotel Skansen har 6 imponerende tennisgrusbaner og bruges til Swedish Open. Foto: Hotel Skansen.
Betagende udsigt over golfbane på Bjärehalvøen i Skåne. Foto: Hotel Skansen.

Hotel Skansen – Fra lille fiskerleje til tennismetropol

Fortællingen om Hotel Skansen er en del af historien om fiskerlejet, som blev badested, dernæst tennis- og forlystelsesmetropol og sidenhen en foretrukken destination for en aktiv livsstil.

Hovedbygningen blev opført som et kornmagasin tilbage i 1877, men blev i 1920’erne ombygget til hotel og mødested for prominente bade- og tennisgæster. Båstad havde dog skrevet badehistorie allerede inden opførelsen ved at bygge et badehus på det sted, hvor hotellets nuværende badehus står den dag i dag.

I dag er Hotel Skansen en destination for konference-, weekend-, spa- og madoplevelser af høj klasse, som er åben året rundt. Hotellet er perfekt beliggende ved havnen, tennisbanen, stranden og havet i Båstad samt nogle af Sveriges bedste og mest udfordrende golfbaner.

Hvor vil du overnatte? Vælg værelser med udsigt over hav, havn og tennisbane

Hotel Skansen har 172 værelser, der alle er designet til at levere den højest mulige komfort. Mange foretrækker den klassiske atmosfære i hovedbygningens historiske del. Andre vil gerne have udsigt til havet fra den nyere del eller nyde den moderne stemning i tennispavillonen og kongresbygningen. Hvis du vil bo lidt mere på afstand af det hele, tilbydes fritstående villaer og lejligheder med opholdsstue og køkken.

Hotellet, som har rødder i begyndelsen af 1900-tallet, ligger godt mellem strand og havn og byder på spa, badehus og den velrenommerede Restaurant Sand.

Hotel Skansen er en del af GRAM Group, der er en samling af helt særlige hoteller og restauranter ved Båstad og Bjärehalvøen. GRAM står for Great Ambiance Hotels, og deres vision er at skabe Nordeuropas stærkeste destination gennem hotel- og madoplevelser, som kendetegnes af høj kvalitet, bred variation og unik atmosfære.

Alle værelser er indbydende og elegante. Der er badekåbe og tøfler på værelserne – tag gerne en dukkert i poolen, inden der dækkes op til morgenmad i Restaurant Sand. Foto: Hotel Skansen.
Book en villa med masser af plads på Hotel Skansen. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.

Konferencer for business med plads til at udfordre chefen i en tennismatch eller på golfbanen

Det er populært for virksomheder at afholde konferencer på Hotel Skansen. Men en konference på Skansen er ikke bare arbejde. Der er noget ekstra. Noget, der får konferencegrupper til at vende tilbage igen og igen.

Det kan være morgenbadene i Koldbadehuset. Det kan være atmosfæren. Det kan være alle mulighederne for mad og aktiviteter. Eller det hengivne mødespersonale, som giver møderne et godt flow.

Konferenceafdelingen har 26 mødelokaler for op til 500 personer. Her er der liv og aktivitet året rundt med konferencer, events, lokale arrangementer, spa- og middagsgæster, hvilket skaber en helt speciel atmosfære.

Begynd eksempelvis arbejdsdagen med en morgendukkert i Koldbadehuset eller en gåtur langs havet. Når kinderne er blevet røde og sindet klart, venter der en herlig morgenmadbuffet i Restaurant Sand med udsigt over hav og strand. En god begyndelsen på et kreativt møde, ganske enkelt.

Om eftermiddagen nyder mange glæde af de mere eller mindre tempofylde aktiviteter både til havs og på land. Alt lige fra yoga, sejlads, tennis, femkamp og selvfølgelig golf, hvor der er oplagt muligheder for at udfordre chefen på en af de nærliggende golfbaner.

For alle overnattende konferencegæster er spa, fitness og badehus inkluderet. Nyd eksempelvis den skønne fornemmelse af at se ud over Kattegat fra den varme sauna og bagefter køle sig med en opkvikkende dukkert i havet.

Inden for murene på Hotel Skansen er der plads til hundredvis af hårdtarbejdende deltagere. Foto: Hotel Skansen.
Koldbadehuset er et ikon for Hotel Skansen. Hop i det friske hav og varm dig efterfølgende i saunaen eller den japanske udendørspool med 38°. Foto: Hotel Skansen / Mikael Pilstrand.
I Koldbadehuset kan du sidde i skønne hvilestole ved ilden og kigge ud over Kattegatt. Varm dig i sauna, eller gå ud på terrassen og bad varmt under åben himmel inden du tager turen ned af stigen for en dukkert i havet. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.

Et spaunivers i verdensklasse

Spaområdet på Hotel Skansen er et kapitel for sig. Her kan du glæde dig til behandlingsrum og dampende saunabade. Et stille relax-område med en flot, organisk kløverformet 32°C varm indendørspool og vinduer mod stranden. Længere bagved går en stige direkte ned til vandet gennem duftende rosenbuske. 100 meter senere sidder du på bryggen i badehuset og kan nyde en kold dukkert i havet efterfulgt af finsk sauna og en stille japansk udendørspool med 38°.

En eftertragtet facilitet på Hotel Skansen er deres “Rooftop Spa”, der åbnede 1. juli 2020. Her har man bygget en tagterrasse ovenpå den eksisterende spaafdeling, og således skabt et luksuriøst udemiljø med panoramaudsigt over havet. Man kan nyde varmen i den 38°C skønne jacuzzi under åben himmel, eller drømme sig væk i den 14 meter lange infinitypool, der også er opvarmet til 38°C grader.

Kun få meter fra poolkanten serveres forfriskende drinks, snacks og lette måltider fra det trendy barmiljø. Og søger man ind i afslapningsområdet kan man fra de brede sofaer og lænestole ugeneret nyde udsigten over det smukke Kattegat. Hele “Rooftop Spa”-området er fuldstændig gennemført lavet, og noget af det ypperste i nærheden af København.

I “Rooftop Spa” kan du synke ned i varme udendørsbade, slappe af med noget godt i loungen eller slappe af i relax-området. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.
Nyd også det lækre indendørs spaområde. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.
Mens du nyder udsigten er der ikke langt til Rooftop bar, hvor du kan få alverdens lækre drinks. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.
Stort lækkert relax-område, hvor du kan slappe af og fordrive tiden. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.

Prisbelønnet gastronomi og lokale smagsoplevelser på Restaurant Sand

På Hotel Skansen ligger Restaurant Sand, der byder på storslået havsudsigt og moderne madlavning med fokus på råvarer efter årstiderne og fra lokale leverandører. Her forføres du af mad i høj kvalitet i smagfuldt indrettede omgivelser, mens du forkæles af den vidunderlige udsigt over havet til den ene side og de knitrende, smukke 360°C pejse med levende ild til den anden side.

Restauranten er et livlig mødested fra tidlig morgen til sen aften, uanset ugedag eller årstid. Omgivelserne og blandingen af mennesker som mødes – firmagrupper, weekendpar og lokale – skaber en helt særlig, varm atmosfære. Om aftenen serveres smagfulde cocktails, og der bydes på stemning og musik.

Et alternativ til Restaurant Sand er den italienske restaurant, Papas, der er nabo til Hotel Skansen. Her møder middelhavsgastronomi gode, lokale kvalitetsråvarer, og er et formidabelt spisested for familier. Når mørket sænker sig fortsætter festen på Pepes Bodega i Båstad havn, hvor man kan danse til den lyse morgen.

Nyd middagen ved det eksklusive Sand Chefs Table. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.
Mr G cocktailbar ligger ved siden af Restaurant Sand på samme sted, hvor kong Gustav V drak sin te efter sine tenniskampe. Gustav V var en dedikeret tennisspiller, der under pseudonymet Mr G stillede op i ”Svenska Mästerskapet i Tennis” i Båstad 1930-1944. Foto: Hotel Skansen / Anders Karolyi.
I Restaurant Sand er det ikke kun stemningen der lokker, men også maden som er både velsmagende og delikat. Foto: Hotel Skansen.

Attraktive golfbaner tæt på Hotel Skansen

På Hotel Skansen har de sammensat en rigtig spændende golfpakke. Her indgår overnatning, morgenmad samt greenfree til Båstad GK, Torekov GK, Åkagården GK eller Bjäre GK. Pakken er tilgængelig året rundt, med ganske få undtagelser. Klart værd at overveje, hvis man skal på golferie i Sydsverige. Her kan du læse om fire attraktive golfbaner i nærheden af Hotel Skansen:

Golfklubben Båstad GK’s forskellige baner ligger i et flot, kuperet terræn på Bjärehalvøen. Banernes høje klasse og deres interessante arkitektur kombineret med udsigt over Laholmsbugten har gjort Båstad Golfklub til en af favoritterne hos mange danske, svenske og udenlandske golfspillere. Klubben har 36 huller fordelt på forskellige baner, Nya Banan og Gamle Banan. Begge er varierede og stiller store krav til præcisionen. Gamle Banan, som er Sveriges næstældste 18-hulsbane, er en sand klassiker.

Bjäre GK’s 18-hulsbane har en tydelig karakter, som bevarer og fremhæver naturen og kulturlandskabet på Hallandsåsens sydspids. På bølgende bakker 150 meter over havet strækker udsigten i Bjäre Golfklubb sig over Skälderviken, Kullaberg og Danmark hvilket gør beliggenheden til noget helt særligt. Banen er kuperet med mange sjove og varierende huller. I 2014 blev hul 7 kåret til et af Sveriges bedste.

Torekovs GK er en klassisk linksbane med stor variation, der byder på havudsigt fra alle huller. Her er der blevet spillet golf siden begyndelsen af 1900-tallet, hvor badegæsterne for alvor fik øjnene op for spillet. I de seneste år har klubben kontinuerligt udviklet linkskarakteren på banen og forstærket følelsen af, hvordan området rundt omkring golfbanen så ud før i tiden.

Åkagårdens GK ligger midt på den naturskønne Bjärehalvøen. Banen er en 18-hulsbane med landskabskarakter, kuperet terræn og med en vidunderlig udsigt over Skälderviken fra flere steder. Klubhusområdet har alt, hvad du har brug for: Driving range, korthulsbane, øveområde, restaurant, shop, 1’er- og 10’er-tee.

Velkommen til Hotel Skansen i Båstad.

Med de mange golfmulighed i Skåne er Hotel Skansen det oplagte udgangspunkt. Foto: Hotel Skansen.

Golfbladet.com var inviteret af Hotel Skansen.
Hotel Skansen har ikke har haft indflydelse på artiklens indhold.

ANNONCE FOR HOTEL SKANSEN
Forrige artikelNicolai Højgaard ikke i nærheden af cuttet
Næste artikelDanskerne kunne ikke følge med i birdieorgie
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Golfbladet.com. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om golf i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@golfbladet.com. Anders er også freelance digital konsulent.