OPDATERET!

Rasmus Neergaard-Petersen vandt UAE Championship efter gyserafslutning!

Det meste af dagen lå sydafrikanske Wilco Nienaber til at tage sejren, og da Rasmus Neergaard-Petersen lavede bogey på 13. hul og Nienaber kort efter fik birdie på samme hul, var forskellen tre slag. Flere andre spillere kunne også blande sig, blandt andre Hamish Brown, som kom blæsende med fire birdies på den første seks huller på bag9. Han satsede butikken på at få endnu en birdie på 18, som kunne have bragt ham til 14-under par, men som det en gang imellem sker gav satsningen bagslag og Brown måtte notere en dobbeltbogey. Dermed blev han nummer fire, delt med spanske Joel Moscatel.

Made in Denmark-vinderen David Horsey lå på 13-under par, da han fik bogey på par3-hullet 17., og faldt tilbage til -12. Han fik par på sidste og en udelt tredjeplads.

Rasmus Neergaard-Petersen kom stærkt igen efter sin bogey på 13. hul med en birdie umiddelbart efter, og han konverterede 17. hul til endnu en birdie – billedet er hans reaktion på det som skulle vise sig at blive det afgørende putt. Par på sidste satte en klubhusføring i -14, og nu gjaldt blot om at se hvad det rakte til.

Wilco Nienaber satte slag til på både 15. og 16., og efter par på 17. lå han nu også i 14-under par, side om side med danskeren, og med afgørelsen i egne hænder.

Han kunne ikke modstår presset, fik bogey, og så kunne Rasmus Neergaard-Petersen juble over sæsonens anden sejr på Challenge Tour. I forvejen førte han ranglisten, så nu har han taget et enormt spring mod DP World Tour-kvalifikation. Og næste år er hans hjemmeklub, Furesø, tilmed værter for Danish Golf Championship. Stort tillykke!

Som nævnt blev Hamish Brown en flot nummer fire, Nicolai Kristensen avancerede 20 pladser til en 16. plads som han deler med bl.a. Christoffer Bring i -7. John Axelsen blev nummer 54 i par.

Japansk mesterklasse

I ISPS Handa Championship på DP World Tour viste japanske Yuto Katsuragawa høj klasse efter en første runde i par. De to følgende gik han i 65 slag (-5), og finalerunden blev endnu bedre, 63, og så sluttede han totalt 17-under par. Det var 3 slag bedre end Sebastian Söderberg fra Sverige, der tog andenpladsen alene og 5 slag bedre end fire spillere på tredjepladsen. Ingen af de fem danske deltagere klarede cuttet.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDyr dobbelt for Emily
Næste artikelFlot afslutning sikrer Sofie Kibsgaard top20-placering
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.