Tirsdagsanekdoten konstaterer, at der er drama på et hav af fronter i golfverdenen.

Den helt aktuelle er sagen om de udelukkede spillere, der har spillet på LIV, kan komme med i FedEx Cup-slutspillet, og det tager retten stilling til tirsdag morgen, fordi FexEx St. Jude, den første slutspilsturnering, indledes torsdag.

PGA har i et temmelig rasende svar på den anlagte retssag, som er en hastesag, meddelt, at hastværket er kunstigt, fordi de sagsøgende har vidst i flere måneder, at de var udelukket og ikke ville få lov at spille, og at det derfor er uanstændigt at komme med sagsanlægget så sent.

De spillere, der har valgt LIV, får ikke deres turneringer til at tælle på Verdensranglisten, der netop har offentliggjort nye regler. LIV havde søgt om at komme til at tælle, men har fået afslag, bl.a. fordi der kun spilles 54 huller og ikke er noget cut. En ændring er, at en turnerings styrke fremover vil blive baseret på samtlige deltagende spillere, hvor men tidligere kun har medregnet de spillere fra top-200, der deltog.

Gary Player er igen på vej i retten med sin søn Marc, som ifølge farmand har solgt trofæer og andre memorabilia uden sin fars tilladelse. For et år siden fik Player 5.000$ samt eneret til sit navn i markedsføringshenseende i en anden, lignende sag. Vi mindes, at en anden af Players sønner, Marc, blev udelukket fra Masters pga. ulovlig markedsføring under åbningsceremonien.

Nick Faldo, hvis bedrifter vi ikke vil genopfriske, slutter som TV-kommentator i denne uge – og han ved stadig ikke, hvilke 125 han skal kommentere. Det skal retten afgøre.

O tempora, o mores!

Forrige artikelBjerregaard nr. 3, Leth Simonsen nr. 8 og Emily Pedersen nr. 22 – Buhai vandt første major
Næste artikelEt uheld på Vasatorp
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.