Tv-værten Claus Elming genoptog golfsporten under corona, og holder først og fremmest af smukke baner, der byder på en naturoplevelse og mulighed for en god score.

Mange tidligere golfspillere genoptog sporten under corona, og én af dem er tv-værten Claus Elming, der er kendt som vært for NFL, amerikansk fodbold, og som tidligere vært på Vild med dans. Han lærte golfspillet at kende da han gik i High School i USA, begyndte at spille for alvor i Kalø i sommeren 2000, men stoppede igen i 2011 og spillede næsten kun velgørenhedsmatcher. Da coronaen gav ekstra fritid genoptog han spillet og er nu medlem af Gilleleje Golfklub med 12 i handicap.

Mit første rejseminde er…
– Det var en skiferie i Østrig med mine forældre og nogle af deres venner da jeg var omkring syv år gammel. Vi rejste til Brück, en lille forstad til Zell Am See, og der lærte jeg at stå på ski.

Min første golfrejse gik til…
– Vi er en drengegruppe, The Order, der kender hinanden igennem 30 år dels fra amerikansk fodbold og dels fra en kortklub. Vi havde en overgang skrevet ind i vores vedtægter, at vi skulle spille golf når vi mødtes, og vi var sammen på en tur til Fuengirola på Costa del Sol, hvor vi blandt en del andet også spillede nogle runder golf.

Min bedste golfrejse gik til…
– Jeg har faktisk aldrig rejst udelukkende med det formål at spille golf. En af de rejser, jeg mindes med særlig glæde var et besøg hos en gammel værtssøster fra min tid på High School i USA. Hun boede direkte på en golfbane i noget der hedder Thousand Hills i Arizona, og det at gå i december måned på en helt grøn golfbane midt i ørkenen er altså noget særligt. Hun boede ud til 7. hul, så man kunne gå ind fra banen og få en øl ved hendes pool inden man gik ud igen og fortsatte. Det var lækkert.

Min skøreste golfoplevelse var…
– Jeg er én af dem, der har oplevet at min golfvogn kørte i en sø med mobiltelefon og det hele, det var på Old Course på Skjoldenæsholm da jeg var medlem der. Men den skøreste oplevelse – og også den mest pinlige – var da jeg var med nogle venner på Vasatorp i Sverige. Jeg stod i en bunker med 100 meter ind og ville lige slå en prut inden jeg slog mit slag. Og så skete der det, at ’der kom noget med ud’…. Jeg gik helt i panik og bad mine makkere om at give mig en baneguide, og så styrtede jeg ind i et buskads for at blive ’færdig’ og tørre mig med baneguiden. Mens jeg sad derinde, kom to ældre damer gående ned at det næste hul og ser mig, og jeg tænkte bare, at nu bliver jeg bortvist for altid. Og da jeg så ud på mine venner, så lå de alle tre og rullede rundt på fairway af grin. Da jeg senere fyldte 40 år, fik jeg et ny golfjern af dem. Et skaft med en toiletrulle monteret!

Min yndlingsbane er…
– I udlandet er det nok Las Brisas ved Marbella, som jeg har været så heldig at spille nogle gange med fodboldspilleren Martin Laursen, der er medlem dernede. Herhjemme er de nogle af de gamle, naturlige baner; Silkeborg og Holstebro.

Her vil jeg gerne spille …
– Jeg går ikke så meget op i de berømte baner, for jeg værdsætter mere at en god runde er i smuk natur, at banen er velholdt og at tilbringe fire timer i selskab med gode venner, og så vil jeg faktisk gerne kunne spille godt. Hvis en topspiller som Tyrrell Hatton synes at Augusta National er ’for svær’, så er den det nok også for mig, og jeg er fra Herning, så jeg er for nærig til at give 2.000 kr. for en runde golf. Derfor drømmer jeg blot om at spille baner, der giver mig en fed naturoplevelse. Forleden spillede jeg Agger Charity i Køge, og den bane stod simpelthen så lækkert og var meget indbydende.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om retssager, LIV ikke på Verdensranglisten, Faldos farvel og Player i retten med sin søn — igen!
Næste artikelLIV-golfere lider nederlag i retten inden FedEx Cup slutspillet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.