PGA Tours FedEx Cup slutspil starter i morgen med FedEx St. Jude Championship på TPC Southwind, og har deltagelse af de 125 bedste på sæsonens FedEx Cup-rangliste.

Tre af de spillere, som tidligere på året indskrev sig under LIV turneringsserien, Talor Gooch, Matt Jones og Hudson Swafford, er sammen med otte andre spillere, blevet udelukket fra PGA Tour på grund af skiftet, og har sammen anlagt sag mod PGA Tour. De tre spillere havde yderligere krævet at få adgang til de to – eller tre slutspilsturneringer – de havde kvalificeret sig til inden de blev suspenderet, men tirsdag afslog en dommer deres krav.

Dommeren mente ikke at spillerne led ‘uoprettelig skade’ ved udelukkelsen, da den først og fremmest handlede om muligheden for at tjene penge – og at de havde masser af penge i forvejen. Dermed gik den amerikanske dommer i mod den engelske domstol, som i juli gav bl.a. Ian Poulter lov til at spille med i Scottish Open, som han og flere andre af samme årsag var udelukket fra.

Det er den første lille domsafsigelse i hvad der forventes at blive et meget langvarigt juridisk slagsmål mellem golfspillerne, der har tilsluttet sig LIV Golf på den ene side, og PGA Tour og dens samarbejdspartnere, herunder DP World Tour, på den anden. Det står 1-0 til PGA Tour. Og efterfølgende har én af de 11 spillere, der føler sig forurettet af touren, Carlos Ortiz, i øvrigt trukket sig fra søgsmålet.

FedEx St. Jude Championship kan følges på Discovery+/GOLFTV torsdag og fredag fra kl. 21, lørdag fra kl. 19 og  søndag fra kl. 18.

DPWT og LET sammen igen

Både DP World Tour og Ladies European Tour i samarbejde med LPGA Tour er i Irland til ISPS Handa World Invitational

V Sport Golf/Viaplay sender kl. 14 torsdag til lørdag, og fra 12.30 søndag. Hos kvinderne er Emily Kristine Pedersen og Nicole Broch Estrup med, mens Marcus Helligkilde og Joachim B. Hansen er eneste danske deltagere, men de er til gengæld begge blandt feltets ti højeste rangerede spillere og kan vel tilskrives en form for favoritværdighed.

Foto: Talor Gooch fik en lang næse af dommeren i sit forsøg på både at spille LIV og FedEX slutspil. Getty Images

Forrige artikelEt uheld på Vasatorp
Næste artikel23 danskere spiller Challenge Tour i Frederikshavn
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.