Traditionelt har vinderen af Chevron Champoinship, tidligere spillet under navne som ANA Inspiration, Kraft-Nabisco Cup mm., taget springet i Poppees’ Pond. Da denne årets første major i 2023 blev flyttet til The Woodlands i Texas, var spørgsmålet, om man også her kunne tage et sejrsspring, da vandet omkring 18. green er koldt, mudret og har risiko for tilstedeværelse af alligatorer og slanger.

Før sidste års første udgave på The Club at Carlton Woods sørgede klubbens manager for, at der umiddelbart før turneringen blev taget prøver af vandet, der viste, at vandkvaliteten var i orden. Der er ikke set mere end én alligator på det sted i ti år, men alligevel blev der sat et alligatornet omkring – og slanger anså man ikke for at være en reel risiko.

Derfor sprang Lilia Vu i vandet sidste år, og i år sprang hele Nelly Kordas hold i vandet, før hun selv fulgte i sammenkrøbet tilstand, så hun landede med et rigtigt torskesmut. Alt var, som det skulle være, og der var som ventet ingen slanger.

TV-rating for Masters foreligger nu og er bekymrende. Antallet af seere i sidste runde var godt 20% mindre end i 2023, hvor det i sig selv var bekymrende. Tendensen gjaldt generelt for alle dagene, og man diskuterer ivrigt, hvad årsagen er. LIV-spillerne var jo med, men mange golffans har fået øjnene op for de alt for store præmiesummer i almindelighed, og den uforskammede mængde penge, spillerne på LIV tjener.

Gordon Sargent topper de mandlige amatørers Verdensrangliste og har alle de kvaliteter, som skulle gøre ham til en hurtig vinder på PGA Tour. Han går på Vanderbilt University i Nashville, Tennessee, og det bliver han ved med, til han har fået hele sin uddannelse. Det undrer mange, men hvad nu, hvis han har det som Emma Bunch, der trods fem sejre i træk stadig ikke er sikker på, om hun kommer til at vælge en karriere i biokemi i stedet for i golf?

Forrige artikelOfficielt: Scheffler vinder igen, dansk collegesejr
Næste artikelUgens tv-golf: Tvillingerne som makkere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.