Ringenäs Golfklubb er en skjult perle med havudsigt fra en stor del af banen, og et dejligt hotel, der kan huse en herre- eller dameklub.

Lidt uden for Halmstad i Hallands len ligger Ringenäs Golfklubb. Golfbanen består af tre sløjfer med tilsammen 27. huller og i tilknytning finder man Ringenäs Golfhotell. Her er 24 værelser med havudsigt.
Med 183 golfhuller fordelt på 13 golfbaner regnes Halmstad i Halland som et af Sveriges bedste golfdestinationer – faktisk bliver byen også benævnt ”golfhovedstad” – og variationen er stor, hvad enten man går efter en park- eller skovbane, eller ønsker at spille ud til havet.
På Ringenäs Golfbane får man lidt af det hele. Golfbanen blev indviet i 1986, og er bygget op med 3 sløjfer, og hver har forskellig karakter: en skovsløjfe, en parksløjfe og en med links-karakter. To af de tre sløjfer kombineres til en 18. hullers bane, mens den tredje sløje kan spilles uden booking og har boldrende.
Layouten er smukt og foruden havudsigt og kig til Tylön, kan man også se så langt som til Kullen i syd og Falkenberg i nord. Det er en relativ kort bane, fra Gul Tee måler kombinationen Links Course og Seaside Course 5.575 meter, men udfordringer kommer andre steder fra. Greens er relativt små og godt beskyttede, og banen bliver særligt udfordrende, når vestenvinden står ind.
Klubhuset består af en golfshop med et stort udvalg, en restaurant og en café. Og tæt på forskellige træningsfaciliteter samt et golfstudio og et Balance Golf Center, og begge dele kan benyttes af besøgende.

Smuk og afvekslende
Fra første tee fornemmer vi kvaliteten af banen. Greens og områderne omkring green er i topform, og det samme er fairways. Sløjfen ligger blottet for vinden på de fleste huller, og på en blæsende dag skal man nøje vurdere vinden før man vælger jern.
Det er en fornøjelse at spille banen. Baneforløbet snor sig let op og ned, og der er god variation. Vi spiller i begyndelsen af maj og kan let finde boldene ude roughen, men det er helt sikkert en anden sag et måned længere fremme.
Banen er i kategorien ”let”, men bestemt ikke uden udfordringer.
Ringenäs Golfklubb har flere aktiver og det gælder ikke mindst beliggenheden. Mod nord fylder sveriges bedste strand, Tylösand og Kattegat det meste af synsfeltet. Om sommeren summer det i hele området, når sommerhusgæster bevæger sig omkring, og det er et must at bevæge sig ned på stranden og se stranden i sin helhed fra de høje klitter.


Fostrer europatour-spillere

Ringenäs Golfklubb har tæt på 2.000 medlemmer, og klubben er i den grad eksemplarisk i forhold til at få juniorerne til at spille golf. Klubber har hele 250 juniorer og flere af dem udvikler sig til super gode golfspillere. Klubbens golfstjerne hedder Julie Engström, spiller på Ladies European Tour og blev Rookie of the Year i 2018.
Ringenäs Golfklubb er også kendt for at tiltrække golfere udefra. Det skyldes ikke mindst hotellet og nogle spændende golfpakker. Man kan eksempelvis sammensætte en golfpakke bestående af overnatning og middage på resortet inklusiv spil på nabobanerne. Ringenäs samarbejder med tre nærliggende

Forrige artikelSkøn golfferie i Landskrona
Næste artikelVallø Open udløste den store gevinst til en dygtig golfspiller!
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.