Sidste turnering i The Florida Swing og to danskere med i Malaysia og på LPGA.

The Valspar Championship på Copperhead Course i Innisbrook i Florida er den sidste af de fire turneringer i PGA Tourens Florida Swing, og efter to europæiske sejre i træk på den amerikanske tour håber værterne givetvis på igen at kunne hylde en amerikaner på søndag.

Det er der da også gode chancer for, da verdens nummer 1, Dustin Johnson, stiller til start og han er i glimrende form. Også Patrick Reed er med. Han har gode erfaringer med banen efter en delt andenplads med Tiger Woods sidste år. Woods står over. Forsvarende mester er Paul Casey, som med sejren, hans anden på touren efter ni års sejrstørke, lagde grunden til den udtagelse til Ryder Cup-holdet, der var hans store mål. Andre europæere i feltet, der måske kan drille amerikanerne er Jon Rahm, Sergio Carcia og Henrik Stenson, som ganske vist famler lidt efter formen, men som på sine bedste dage ikke er langt fra sit topniveau.

GOLFTV sender alle fire dage. Torsdag-fredag fra kl. 19-23, med featured groups fra kl. 12.45, og lørdag-søndag fra 18-23. Eurosport 2 sender med de to første dage.

Indisk stjerneskud

21-årige Shubhankar Sharma vandt sidste år Maybank Championship på Saujana G&CC i Kuala Lumpur, Malaysia. Det var den anden af to sejre på European Tour i blot 13 starter. Inderen avancerede til nummer 72 i verden, men er siden dumpet ned som nummer 120 og har ikke vist skræmmende form på det seneste. Måske bliver Malaysia igen et vendepunkt i hans karriere.

To danske veteraner er med i feltet, Thomas Bjørn, der viste udmærkede takter i Kenya, og Søren Kjeldsen, som siden sin 5. plads i Abu Dhabi har misset tre cuts i træk.

Højest rangerede spiller i feltet er Adrian Otaegui fra Spanien, der er nummer 70 i verden, efterfulgt af Ryan Fox (73) og Alexander Björk (75). Amerikanerne Julian Suri, tidligere vinder af Made in Denmark, og Kurt Kitayama, der vandt i Oman for nyligt, skal formentlig også regnes med i favoritfeltet som tillige kan tælle Thomas Pieters, Mike Lorenzo-Vera og Jorge Campillo.

Viasat Golf/Viaplay sender torsdag-fredag fra kl. 6.30-11.45 og lørdag-søndag 03.30-8.15.

Nicole og Nanna i Phoenix

LPGA Tour spiller Bank of Hope Founders Cup i Phoenix, Arizona, hvor Inbee Park er forsvarende mester og hvor både Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen stiller til start. Viasat Golf/Viaplay sender fra 23-02.15 alle fire dage, torsdag til søndag.

Foto: Getty Images

Forrige artikelLandstræner i rampelyset
Næste artikelSelskabelige ladies i Vejen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.