Med 13 deltagere blandt de 156 i DP World Tours Q-School Final Stage er Danmark den næstbedst repræsenterede nation, kun overgået af England med 15 spillere.

De indledte fredag den lange, slidsomme og nervepirrende kamp om de 25 tourkort til næste sæsons DPWT på INFINITUM Golf i det østlige Spanien. Og bedst af alle efter de første 18 huller er en dansker!

Jeppe Kristian Andersen (billedet), søn af den tidligere pro Jan Andersen, der oprindeligt er fra Asserbo men i dag repræsenterer The Scandinavian, har lagt sig i spidsen med en runde på 64 slag (-7) på Lakes Course. Det er umiddelbart den sværeste af de to baner, og den de to afgørende runder skal spilles på tirsdag og onsdag, hvilket blot sætter præstationen yderligere i relief.

Hans klubkammerat fra både Asserbo-tiden og nu The Scandinavian, Sebastian Friedrichsen, spillede Hills Course, og hans 67’er (-5) giver en delt tredjeplads. Morten Ørum Madsen kan være i gang med at genstarte sin golfkarriere. Den tidligere vinder på DPWT er på delt 10. plads i -4 (68 på Hills), Jonathan Gøth-Rasmussen, endnu en pro-søn, har lagt sig fint på 15. pladsen i -3 (69 på Hills).

Martin Simonsen søger en hurtig fornyelse af sin spilleret på DPWT og kom udmærket fra land. -2 på Hills er en delt 29. plads. Peter Launer Bæk, -1 på Lakes er nummer 51, mens Søren Broholt Lind og, Oliver Hundebøll (begge på Hills) er i par som nummer 73.

Dansk dynamit i Florida

Man skal huske, at der spilles 72 huller før cuttet falder ved 70 og lige, så Final Stage er en øvelse i tålmodighed og vedholdenhed. Nicolai Kristensen startede med par-bogey-dobbeltbogey-bogey på de første fire huller, men sled sig tilbage på +1 (94. plads) på Lakes, Hamish Brown og Rasmus Neergaard-Petersen er i +2 (begge Hills) og så satte to dobbeltbogeys en kæp i hjulet for Joachim B. Hansen, der ellers startede birdie-birdie – han er i +3 (på Lakes) som 131., og endelig er der lang vej til en fornyelse af arbejdstilladelsen for John Axelsen, der gik 6 over par på Hills, men fik rettet en katastrofal dag lidt op med birdies på 16. og 17. hul. Han er 149 og de næste tre dage vil være ren bjergbestigning.

Vi runder lige af med en status fra The ANNIKA på LPGA Tour i Florida, hvor Emily Kristine Pedersen er i gang med sin anden runde. Hun er p.t. 5 under for dagen og alene i spidsen for turneringen i -12 med 3 slag til nummer to, og mangler 5 huller. Nicole Broch Estrup er 4 under for dagen efter bare 8 huller og oppe på 25. plads, men halvdelen af feltet har slet ikke startet anden runde endnu.

Foto: Getty Images

Forrige artikelThorbjørn og Nicolai skal ud sammen lørdag
Næste artikelGOLFBLADET.com oppe at køre igen… her med ugens tv-golf
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.