Det holdt lidt hårdere end håbet, men det holdt! Rasmus Neergaard-Petersen sikrede sig søndag morgen sin første sejr på Challenge Tour, da han vandt Kolkata Challenge i Calcutta i Indien.

Inden finalen førte han med fire slag, og det er set før at en solid føring kan være vanskelig at forsvare. Sådan var det også for Rasmus, der indledte med fem pars inden dagens første birdie formentlig har givet lidt jo i nervesystemet, for på samme hul lavede hans medspiller, den 45-årige indiske veteran Rahil Gangjee, bogey. Gangjee havde på dette tidspunkt ædt to slag af danskerens føring.

Igen fulgte fem pars inden det for alvor blev spændende. På 12. hul måtte Rasmus notere en dobbeltbogey, og nu var der kun et slag til Gangjee, ligesom den tidligere vinder af Made in Denmark, David Horsey, kom bekymrende tæt på med en stærk slutspurt.

Det var stærkt af Rasmus Neergaard-Petersen at følge op med to birdies og genskabe to-slags føringen inden de sidste par huller. Dem spillede han i pars, og dermed blev det dansk sejr.

Rasmus Neergaard-Petersen sluttede 16 under par, Gangjee og Horsey i -14. Sejren er et kæmpestort skridt på vejen mod DP World Tour og da Danish Golf Championship jo i 2025 skal spilles på Rasmus’ hjemmebane i Furesø Golfklub vil det helt sikkert være noget helt særligt for Rasmus at stille op med en fuld kategori i stedet for på en invitation. Stort tillykke!

Både Nicolai Kristensen (82!) og Jeppe Kristian Andersen (83!) gik fuldkommen ned med flaget i den indiske varme, og trimlede ned i stillingen, mens Lucas Bjerregaard med en runde i par sikrede sig en 19. plads og forhåbentlig lidt mental opmuntring i sin kamp for at vende tilbage til fordums niveau.

Svensk omspilssejr

På DP World Tour blev det svensk sejr, da Jesper Svensson sikrede sig titlen i Porsche Singapore Classic. Han og den rutinerede thai Kiradech Aphibarnrat smadrede feltet fuldkommen på finaledagen. Svensson med en 9-under par, 63’er, Aphibarnrat 1 slag dårligere. Dermed sluttede de 17 under par, 1 slag bedre end engelske Sam Bairstow, der skulle bruge eagle på sidste for at komme med i omspillet, men måtte nøjes med birdie.

Begge spillere delte de to første omspilshuller i hhv. birdies og pars, inden Aphibarnrat ikke kunne redde par på tredje omspilshul og dermed sikrede den 28-årige svensker sin første sejr.

Det blev en god dansk dag. Jeff Winther gik 67 (-5) og blev nummer 11, Markus Helligkilde (66) blev nummer 16, Rasmus Højgaard (67) rykkede op på 29. pladsen, mens Niklas Nørgaard (73) og Jonathan Gøth-Rasmussen (72) sluttede hhv. 49 og 70.

Sidste hul gjorde stor forskel

Både på LPGA og PGA Tour havde 18. hul helt afgørende betydning for førstepladsen inden søndagens finalerunder.

På LPGAs Fir Hills Se Rik Pak Championship førte den forsvarende mester Ruoning Yin i -10 med 1 slag til Jiyai Shin og Alison Lee, men lavede så en triplebogey 7’er på sidste hul og faldt tilbage til delt tredjeplads i -7 med Nelly Korda, Gabriella Ruffels og Malia Nam.

På PGA Tours Valspar Championship holede Keith Mitchell fra 136 meter for eagle på 18. hul, og afsluttede dermed en vild bag9 endnu mere vildt end de foregående huller. Han gik bag9 i -6, og sluttede af birdie-birdie-eagle for at gå til samlet -10, 2 slag bedre end irske Seamus Power, Mackenzie Hughes fra Canada og Peter Malnati.

Forrige artikelRasmus Neergaard-Petersen fører med fire inden finalen
Næste artikelDramatiske afgørelser i USA – ny verdensetter
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.