Der var drama for alle pengene både da LPGA’s Fir Hills Se Ri Pak Championship og PGA Tours Valspar Championship i aftes blev afgjort.

Hos kvinderne faldt de førende inden finalen tilbage, og det åbnede scenen for Ryann O’Toole, som med en 66’er (-5) spillede sig til 9 under par. Det viste sig at række til et omspil, da Nelly Korda lavede bogeys på de to sidste huller. Hvis man troede at momentum så ville være til O’Tooles fordel tog man imidlertid fejl. Nelly Korda sænkede sit birdieputt på første omspilshul, og vandt dermed sin 10. sejr på LPGA Tour. Sejren betød også, at hun vil overtage førstepladsen Rolex Ranking fra Lilia Vu.

Heldig med reglerne

Også Valspar Championship udviklede sig dramatisk. Her var Peter Malnati og Cameron Young helt lige i -11, da Malnati missede green på 16. hul og fandt et modbydeligt leje lige udenfor green et godt stykke venstre om flaget. Der var dog et sprinklerhoved, der generede hans stance, og han kunne derfor få et frit drop. Men her sluttede det ikke. For efter en grundig gennemgang af droppemulighederne viste det sig, at ‘nærmeste punkt for lempelse’ ikke var i samme tykke rough, men derimod på greenens forklæde, hvorfra det var ganske let for Malnati at redde sin par på hullet.

Inden han droppede bolden, spurgte Malnati flere gange om det virkelig kunne være rigtigt, at han var så heldig. Efterfølgende slog Malnati et 5-jern ind til få fod på 17. hul og bragte sig 12 under par, og da Cameron Young foran ham lavede bogey på 18. endte Malnatis sejr med at blive på 2 slag.

Det er Peter Malnatis anden sejr på PGA Tour, men den første ligger otte år tilbage i tiden, og siden har 36-årige Malnati med den karakteristiske bøllehat og den gule golfbold været en af tourens solide håndværkere. Han har også en plads i det magtfulde spillerråd. Med sejren kan han forvente en invitation til næste måneds første major, The Masters, som han aldrig tidligere har spillet og til Travellers Championship, som er en af tourens Signature Events, som han ikke ellers var kvalificeret til.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDanskerdong! Sejr til Rasmus Neergaard-Petersen
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Fanny Sunesson
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.