Det har været en god dansk golf lørdag ude i Europa. Emily Kristine Pedersens spil i Solheim Cup, skriver kollega Svend Novrup om, når de er færdige i Spanien, men også mændene gør det rigtig godt.

I Swiss Challenge på Challenge Tour har såvel Jeppe Kristian Andersen (-7, 65 i dag) og Rasmus Neergaard-Petersen (67) andel i førstepladsen i 12 under par, som de deler med den tidligere Made in Himmerland-vinder, Julian Suri fra USA, og tyske Velten Meyer.

Hamish Brown, 70 i dag, er på 12- pladsen i 9 under, og Lucas Bjerregaard var i par og ligger på 21-pladsen i 7 under. Alle fire har således et topresultat indenfor rækkevidde i finalerunden søndag, og de to spiller reelt med om titlen.

Højgaards vandgang

Også Rasmus Højgaard så længe ud til at kunne spille med om titlen i Cazoo Open de France i Paris. Men det kræver en stærk afslutning og en god søndag, for han slog to bolde i vandet og fået en 8’er på 15. hul. Inden da lå han på delt tredjeplads i -12, 1 slag efter Ewan Ferguson og 2 efter Jordan Smith, som han spiller i førerbolden med, men den blev forvandlet til delt niendeplads i -8.

Thorbjørn Olesen (67), Jeff Winther (70) og John Axelsen (70) er alle på delt 13-plads i -6, mens Christoffer Bring var rundt i 68 (-3) og ligger delt 34. i netop -3.

Thorbjørn Olesen kom flyvende ud af starthuller på Le Golf National med en birdie-birdie-eagle start på dagen, men mere blev det ikke til. De sidste 15 huller blev spillet i par med en birdie og en bogey. Vi må ikke glemme at alle ranglistepoint tæller, da de 10 bedste på Race to Dubai ranking, som ikke i forvejen har et medlemskab til PGA Tour får netop et kort til det forjættede land når sæsonen er slut, og her er Thorbjørn og Rasmus Højgaard alvorligt inde i kampen.

Følg scores her.

Foto: Jeppe Kristian i selskab med Hamish Brown på god dansk dag i Schweiz. (c) Getty Images

 

Forrige artikelEmily Pedersen lever op til kaptajnens tillid
Næste artikelEuropa udligner før singlerne, bl.a. med ny stor præstation af Emily Pedersen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.