I mere end en time var der lutter blå bjælker på resultattavlen for eftermiddagens fourballs i Solheim Cup på Finca Cortesin i Sydspanien.

Det var for godt til at være sandt, især da kun den ene kampe syntes sikkert vundet; og især da der pludselig blev amerikansk momentum, og to af de blå bjælker forsvandt, mens Madalene Sagström og Emily Pedersen (billedet) måtte værge godt for sig for fortsat at være 1 up mod Rose Zhang og Andrea Lee.

Matchen havde en utrolig kvalitet. Det regnede med birdies i samtlige matcher fra start, og fx leverede Sagström og Pedersen birdies på de første syv huller og var kun 1 up. Det må have været mærkeligt for Zhang og Lee.

De holdt føringen og udnyttede chancen, da de kunne vinde et hul mere, så sejren blev på 2&1. Pedersen imponerede især med sin fuldstændige kontrol over længderne, så hendes approachslag ikke gav for lange putt, og hun har nu scoret 2½ p/3 og retfærdiggjort sit captain’s pick.

Carlota Ciganda/ Linn Grant kom også godt tilbage og endte med at vinde 2&1 over Danielle Kang/ Lilia Vu, mens Charley Hull/ Leona Maguire holdt godt fast i de fire hullers forspring, de havde allerede efter otte huller mod Nelly Korda/ Ally Ewing og sejrede 4&3.

Vicekaptajn Anna Nordqvist har 0/3 efter at have tabt 2 up til Cheyenne Knight og Angel Yin. Det var første gang, Caroline Hedwall var på banen, og hun virkede dugfrisk gennem otte huller med bl.a. nogle imponerende putts. Så forsvandt noget af begejstringen, hvad enten årsagen var dårlig fysik, at hun ikke havde været på banen for nu – eller at hun spillede med Nordqvist, som muligvis burde have holdt sig til at være vicekaptajn.

3-1 til Europa i fourball to dage i træk er opsigtsvækkende, da det viser bedre spillere end bedre foursomespillere.

Før de 12 singler søndag er stillingen 8-8, og der slås ud kl. 11.10. Det tegner meget spændende.

Forrige artikelDanskere på delt førsteplads i Schweiz
Næste artikelWinthers super-søndag gav andenplads
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.