Efter en tabt og en delt match i Solheim Cup satte Emily Pedersen et helt point på scorekortet lørdag formiddag efter en fremragende foursome sammen med Carlota Ciganda. Parret rådslår på billedet fra Flikr. Danskeren brillerede med adskillige præcise og smukke slag samt flere fine putts. Den spansk-danske konstellation var ikke bagud på noget tidspunkt af matchen og sejrede 2&1.

De var sendt ud i håb om en hurtig reduktion af USAs forspring, og det leverede de, men glæden var kun kort. Øjeblikke efter vandt Nelly Korda og Allisen Corpuz 5&3 over Georgia Hall/ Celine Boutier, der slet ikke kunne få noget til at fungere, mens Corpuz spillede fint op til Koda.

De to sidste matcher syntes længe at kunne gå til Europa, men meget pludseligt svingede de begge mod USA med adskillige blændende slag mod flere halvslappe europæiske. Det betød, at Lexi Thompson, der ellers igen var startet dagen katastrofalt, sammen med Meghan Khan vandt 17. hul og blot skulle dele det sidste. Anna Nordqvist og Leona Maguire havde ellers ført gennem de første ti huller. Til slut stof Nordqvist med et 5 m putt for at dele matchen, og det klarede hun ikke. USA-sejr 1 up, og nu blev den fjerde foursome særlig afgørende for, hvor langt Europa skulle være bagud før eftermiddagens fourballs.

Maja Stark – Linn Grant havde været været foran eller all square gennem de første 16 huller, men på 17 holede Stark et monsterputt fra 8 meter, så svenskerne kunne gå op ad 18 1 up. Her gentog hun bedriften, så Europa vandt matchen og fik 2-2. Lidt skuffende, men spændingen er ikke væk.

Stillingen er 7-5 til USA før eftermiddagens fourballs, der indledes kl. 13.40, og hvor Emily Pedersen kl. 14.10 sendes ud for fjerde gang. En kæmpe kompliment.

Forrige artikelFine præstationer af danskerne i Cazoo Open de France og Swiss Challenge
Næste artikelDanskere på delt førsteplads i Schweiz
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.