Den Gyldne Golfbold 2022 er i dag blevet tildelt Nanna Koerstz Madsen for hendes sejr i februar måned i Honda LPGA Thailand. Her blev hun den første danske golfspiller, der vandt på den stærkeste tour i verden.

Den Gyldne Golfbold er prisen for årets danske golfpræstation, og den blev uddelt for 57. gang. Prisen uddeles af Sportsjournalisternes Golfklub og Dansk Golf Union, og der var i år ingen tvivl om at den skulle tilfalde Nanna Koerstz Madsen, selvom og Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen i løbet af 2022 vandt på DP World Tour. At bryde en barriere og skrive et lille stykke golfhistorie vejer tungt, og som DGU’s formand Lars Broch Christensen sagde i sin tale til modtageren, så rangerer Nanns præstation de største danske golfpræstationer nogensinde.

Nanna var også shortlistet til prisen som Årets Sportsnavn, så også udenfor golfkredse er hendes præstation blevet bemærket.

Nanna Koerstz Madsen modtog udover det lille,  historiske og efterhånden godt slidte trofæ og en check på 20.000 kr., som hun straks gav videre til Smørum Golfklubs Juniorafdeling, som hun selv er et produkt af.

– Uden det arbejde, de udfører i Smørums junior-afdeling, ville jeg ikke stå her i dag, sagde hun i sin takketale.

Det er i øvrigt tredje år i træk, at Smørum har en andel i Den Gyldne Golfbolb. I 2020 gik den til Emily Kristine Pedersen og i 2021 til Marcus Helligkilde, der ligesom Nanna har trådt deres første børnegolfsko i den store klub lige udenfor København.

Foto: Golfbladet

Forrige artikelLinette Holmslykke spiller sig tæt på tourkort
Næste artikelLige ved og næsten – med positivt og negativt udfald
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.