REDIGERET: Det holdt hårdt for Amalie Leth-Nissen på den afgørende runde af LET’s Q-school i Spanien – men det holdt! Til gengæld blev det lige ved og næsten, med mindst mulige margin for Linette Holmslykke.

Så både dansk glæde og ærgrelse på samme tid på La Manga.

Linette Holmslykke (billedet nedenfor) indledte sidste runde af Q-school akkurat inden for de top20, der får kategori til LET. Men en sidste runde i par, 73, var lige netop ét slag for meget til den kategori 12 (LET har selv tidligere meddelt at der er tale om kategori 11, men i dag står der 12 på live scoring, red.), en Top20 placering giver. Ærgerligt, bittert og øv. Men forhåbentlig vil Linette fortsat kunne få en del starter, det vil blot være vanskeligere at planlægge en kalender på forhånd.

Amalie Leth-Nissen førte Q-school efter 1. runde, og har i de tre følgende uger ikke været udenfor Top10, men da hun var 3 over par efter dagens første 10. huller hang tourkortet pludselig i en meget skrøbelig tråd. Hun fik et par birdies på vejen ind, men også en bogey på 17. der gjorde at der ikke var megen margin til at fejle op af sidste hul. Heldigvis blev det en par, en runde i 75 slag (+2) og en delt 13. plads i 4 under. 3 under var den magiske grænse. Dermed har Amalie sikret sig en kategori (om det så er 11 eller 12) til 2023, og mon ikke hun derfor bliver professionel fra 1. januar?

17 nationer

De 24 spillere, der sluttede i Top20 og delt, repræsenterer ikke færre end 17 nationer. Tyskland stod stærkest med fire kvalificerede spillere, Norge, Australien, Sverige og Schweiz får hver to. Danmark, England, Skotland, Wales, Italien, Thailand, Slovenien, Tjekkiet, Spanien, Japan, Østrig og Frankrig får hver én.

Norske Madelene Stavner (t.h.) lå længe udenfor Top20, men et Hole-in-One på 12. bragte hende akkurat på den rigtige side af grænsen, hvor hun holdt sig resten af runden.

*)I følge LET’s livescoring, vandt tyske Alexandra Försterling, med en birdie på 90. og sidste hul. Men den skal man ikke stole på. For scoren blev siden ændret, så  hun og hendes landsmand Polly Mack delte førstepladsen i -15, og den franske amatør (lidt endnu) Natasia Nadeau blev nummer tre.

Foto: Tristan Jones, LET

Forrige artikelDen Gyldne Golfbold 2022 til Nanna Koerstz Madsen
Næste artikelLars Holm Larsson ny landstræner for Drengelandsholdet
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.