Hinako Shibuno er kvindegolfens nye, strålende stjerne. Den 20-årige japaner, der aldrig før havde spillet uden for sit hjemland, kom til Women’s British Open i håb om at klare cuttet, men endte med at vinde alles hjerter med sit spil og sin fremtræden. Sjældent har en sejr i en major været mere populær, end den var her.

 

AIG Women's British Open - Day Four Getty Images

Shibuno, der sammen med sin lattermilde caddie smilede sig gennem sidste runde og mellem hullerne lavede high five med tilskuerne, lod sig aldrig mærke med, at det var en ustyrligt spændende slutrunde, hvor det til hendes sidste holede putt var usikkert, hvem der skulle sejre. En overgang var der ti mulige vindere; så var der fem, og næsten til det allersidste kunne såvel Lizette Salas, der præsterede en runde i -7, som Jin Young Ko og Morgan Pressel have vundet, mens Ashleigh Buhai længe havde luret i kulissen.

Salas og Jin Young Ko var først færdige, og begge missede birdiechancer hårfint. Da Pressel efter at have spillet syv huller i -6  fik bogey på sidste hul, måtte hun lade sig nøje med fjerdepladsen, mens Shibuno i sidste bold skulle have birdie for at slippe for omspil.

Det blev til et birdieputt på 5-6 m, som hun sendte så hårdt af sted, at man frygtede, at bolden ikke kunne falde i hullet, selv om den traf – men det kunne den, og så fik japaneren, der hjemme kaldes for Den Smilende Askepot, gåsehud og tics af vantro og begejstring, mens hun blev hyldet af det ellevilde publikum: 1. Shibuno -18. 2. Salas -17. 3. J Y Ko -16. 4. Pressel -15. 5. Buhai -14. 6. Caline Boutier, Frankrig -12. 7. Carlota Ciganda, Spanien -11.

Nicole Broch Larsen sluttede som nr. 67 i +5.

British Open var den bedst tænkelige reklame for professionel kvindegolf, og man må håbe, at Shibuno kan finde sig til rette uden for Japan og tilføre LPGA lidt ekstra smil, latter og charme.

Billederne er fra Getty.

Forrige artikelMarkvardsen og Ejlersen holdt hjem
Næste artikelPoston blev den store vinder
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.