James Tyree Poston, eller bare J.T. som han er kendt for og kaldes, blev den store vinder da Wyndham Championship afsluttede den regulære sæson 2018-19 på PGA Tour i nat dansk tid. Den 26-årige North Caroliner vandt i sin hjemstat sin første sejr på PGA Tour og skød sig helt frem på 27-pladsen på FedEx Cup ranglisten, så han er sikker på at få ikke bare én, men mindst to turneringer i det økonomisk lukrative slutspil på tre turneringer.

Tidligere på sæsonen måtte den relativt ukendt Poston lide den ydmygelse, at en golfspiller, der ankom til PGA National i Florida forvekslede den unge tourspiller med en valet parkeringsvagt, og uden at blinke bare rakte ham sine bilnøgler, så han kunne parkere den for ham. Dengang skrev J.T. Poston en muntert tweet afsluttende med hashtagget #playbetter. Og mon ikke de fleste golfspillere nu ved hvem J.T. Poston er?

I øvrigt spillede J.T. Poston alle fire runder uden at lave én eneste bogey. Han er den første spiller siden Lee Trevino i 1974 der gør det og samtidig vinde turneringen.

Vindere og tabere

Der var andre vindere, men også tabere i turneringen. Webb Simpson sluttede alene på andenpladsne og spillede sig dermed ind i top10 på FedEx Cup listen, hvilket kaster en pæn lille bonus af sig i den sæsonafsluttende Wyndham Rewards.

Patton Kizzire havde tourkorten hjemme som vinder fra sidste sæson, men spillede sig ind i slutspillet med en delt 13. plads, det samme var tilfældet for Andrew Landry, der sluttede et slag længere tilbage som delt 19’er. Sebastian Munoz holdt lige akkurat fast i en top125 placering, selvom han dumpede et par pladser ned i stillingen. Det samme gjorde Pat Perez, uden at spille, for han missede cuttet og kunne blot sidde og vente på resultaterne for at se om det rakte – det gjorde det, men under to (2!) points difference til 126. pladsen.

Andre tabte i større eller mindre grad. Norske Viktor Hovland kunne med en delt andenplads have sikret sig tourkortet, det blev kun til en udelt fjerdeplads og han må omkring Korn Ferry Tour Finals for at sikre fuld spilleret på PGA Tour i næste sæson. Lad os håbe, at han kan holde dampen oppe, for det har været to intense måneder siden han turnede pro.

Svenske Alex Noren røg ud af top125, men det får næppe den store betydning for Ryder Cup-stjernen. Richy Werenski missede lige akkurat med de under to point til Perez, og slutter 126 med, hold nu fast, 0,001 point, til Shawn Stefani på 127.-pladsen.  Ét holet putt mere denne uge (eller i sæsonen generelt!) og Stefani eller Werenski havde været i slutspillet og været sikre på fuldt medlemskab i 2019-20 sæsonen, der starter allerede midt i september. Golf kan nogle gange være et grusomt spil.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDen smilende Askepot charmerede og vandt
Næste artikelElisefarm klarede krisen med at udvide sin virksomhed!
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.