Det hele startede da golfmarkedet stadig blomstrede vildt. Elisefarm var på det tidspunkt helt og holdent en landbrugsvirksomhed, og hvor de herregården samt annekset blev udlejet til beboelse. Men udlejning var en begrænset succes, eftersom de kolde måneder var svære at udleje, og ejerne, Lars Ingesson og hans hustru, Ingrid Linné var på udkig efter andre muligheder.

Ideen til en golfbane blev født på et kursus, som det svenske golfforbund havde inviteret til; kurset handlede om etablering og drift af golfanlæg. Lars Ingesson så muligheden for at etablere en golfbane, men den skulle adskille sig fra de gængse baner, og derfor inviteredes en række internationale arkitekter til at besøge Elisefarm.

Opgaven med at designe Elisefarms golfbane blev lagt i hænderne på Martin Hawtree, som har designet mange baner verden over, bl.a. Donald Trumps golfbane i Skottland. Hawtree skulle omdanne halvdelen af Elisefarms marker til en 18-huls bane med international karakter.
Da banen blev indviet i 2005 så startede golfkrisen, og ejerne var tvunget til at tænke om. Fra tanken om en golfbane med 36 huller, og et begrænset antal medlemmer i et eksklusivt miljø, så blev det i stedet et hotel- og konferencecenter med en 18-hullers golfbane. Således undgik ejerne konkurs, primært fordi landbrugsdelen kunne understøtte golfprojektet økonomisk.

Elisefarm overlevede på at skabe et miljø, hvor gæsten altid er i fokus, og føler sig hjemme. Alle gæster hilses velkommen det øjeblik de træder ind ad døren. Elisefarm har i dag en virksomhed, som omfatter spa, konferencecenter og hotel, samt en golfbane som rangerer blandt de bedste i Sverige. Og der sker konstant forbedringer på Elisefarm!

De senere år er hotellet blevet udvidet med 30 nye værelser, nye konferencerum og et udvidet spa-område. Desuden er restauranten blevet udvidet, og dens meget høje kvalitet, gør den særdeles populær. Spa-aktiviteterne er blevet en stor succes, som både golfspillere, konferencedeltagere og hotelgæster nyder i stor stil.

I dag fremstår Elisefarm som en robust virksomhed med mange aktiviteter, og succesen har medført at ægteparret, Lars og Ingrid har bortforpagtet landbrugsaktiviteterne for at koncentrere sig om golf-, spa, konference- og hotelaktiviteterne.

Forrige artikelPoston blev den store vinder
Næste artikelGastronomi og gæstfrihed i verdensklasse
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.