Det blev en vanvittig søndag, og selv om resultatet ikke blev tre sejre, var der meget at glæde sig over: Rasmus Højgaard nr. 2 - Nicole Broch Larsen nr 2, Smilla Sønderby nr. 4 - Martin Leth Simonsen nr. 7

Søndag morgen kunne der stadig have stået Danmark ud for vinderne af tre forskellige tours. Det kunne man ikke forvente, og resultatet må være tæt på, hvad de fleste håbede på.

Faktisk besejrede Rasmus Højgaard i Cazoo Open de France på Golf National, som mange betragter som verdens bedste baner, alle de forventede konkurrenter med mindst fire slag, men bagfra kom som skidt ud af en kanin (citat: Gunnar Nu-Hansen) italieneren Guido Migliozzi.

Det kunne ikke forudses efter fem huller, som han alle spillede i par, men resten af vejen holede han putt efter putt for birdie – uanset deres længde – og sluttede dagen i -9, 62, samlet score -16.

Samtidig havde Rasmus Højgaard spillet hul 2-3, der kostede ham seks slag lørdag, i -3 med med to fantastiske putts for hhv. birdie og eagle.

Mens Migliozzi nærmede sig sluthullerne, faldt Thomas Pieters og George Coetzee fra ved begge at gå i vandet på 15, så det kun var et spørgsmål om Migliozzi og Højgaard. Michael Leermark profeterede, at måske blev det afgørende, hvem der kunne lave en birdie på 18, dagens i særklasse sværeste hul.

Det blev det. Italieneren slog dagens i særklasse bedste slag, der næsten gav ham eagle og sikrede ham birdie på 18, hvor vandet lurede på tre sider. Højgaard fik et noget sværere chip for birdie, da han kom så langt, men kom kun i nærheden af at hole det.

Såvel Migliozzi som Højgaard imponerede, men i dag var italieneren bedst, og så kan vi andre tænke på lørdagens hul 2 par 3, hvor Højgaard fik quintuple bogey.

Slutstillingen i toppen blev: 1. Migliozzi -16. 2. Rasmus Højgaard -15. 3. Paul Barjon, George Coetzee og Thomas Pieters -11.

Jeff Winther sluttede flot af og sikrede formentlig sit DP World Tour-kort som nr. 8 i -8, -4 i par. Joachim B. Hansen spillede dagens næstbedste runde og blev nr. 13 i -5, mens Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard sluttede som delt 20 i -4. Fem danskere i top-20 er ikke dagligdag.

Nicolai Højgaard blev nr. 60 i +2, mens Søren Kjeldsen blev nr. 70 i +5.

På LET fik Smilla Tarning Sønderby med godt spil og super moral sin hidtil bedste placering som nr. 4 i -13. Dermed var hun kun næstbedste dansker, for et slag bedre skulle Nicole Broch Estrup (Billedet/Getty) i omspil med Klara Spilkova og Ursula Wikström. Et omspil, som Spilkova vandt med birdie på første hul.

På Challenge Tour kunne Martin Leth Simonsen ikke leve op til de foregående runder. Fire bogeys og tre birdies betød +1, -8 i alt og en syvendeplads, der dog er et fint bidrag til hans chance for at få kort til DP World Tour 2023. Han ligger nr. 15, og 20 får kort.

Vinder blev David Hillier i -14.

Forrige artikelRasmus Højgaards fine moral sikrede fortsat føring
Næste artikelHyggen er i højsædet på Mensalgård
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.