Mange sportsgrene vil misunde golfklubberne den bagvagtordning, DGU tilbyder i de to weekender, der er sat af til afvikling af klubmesterskaber.

31. august – 1. september var det Carsten Jensen fra Herning, der 6-7 gange i weekendens løb fik forespørgsler, af hvilke flere var ganske interessante:

En spiller havde tildelt sig selv et strafslag, fordi han havde ramt sin egen bag. Det er imidlertid ikke strafbart mere, men da han allerede havde underskrevet sit scorekort med den forkerte score, var der intet at gøre. Det kan godt undre lidt, at hans medspillere heller ikke var opmærksomme på regelændringen.

To bolde ramte hinanden på green, og da den ene skulle genplaceres, løftede spilleren sin modstanders bold. Det er der ingen straf for. Boldene skal bare genplaceres korrekt.

En spiller slog ud og var ikke sikker på, at han ville kunne finde sin bold. Han slog en provisorisk, men derefter fandt han tilsyneladende sin bold og droppede den. Før han slog, opdagede han, at det ikke var hans bold, der var fundet. Det forhindrede ikke, at han i stedet fortsatte med den provisoriske bold, da handlingerne med den forkerte bold først er bindende, når han har slået til den.
Jensen fortæller, at det var første gang, han prøvede at være bagvagt, og at det var meget sjovt, så det bliver næppe den sidste.

DEL
Forrige artikelJeg håber, jeg også kan spille næste år
Næste artikelFisk, frugt, vin, solnedgange, atmosfære og golf
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.