Algarvekysten er det perfekte vinteropholdssted for nordboer

Problemet med en ferie på Algarvekysten er, at den bliver så skøn, at du vender tilbage dertil hver gang og går glip af resten af verden. Til gengæld fortryder du måske ikke, for hvorfor skulle du ikke igen tage derhen, hvor du føler dig godt tilpas?
Navnet Algarve blev givet af de arabiske maurere, da de beherskede den iberiske halvø, og provinsens navn blev Gharb al-Andalus med betydningen ’det vestlige Iberien’. Omkring 1100 blev den et selvstændigt kongerige, som siden blev erobret af Portugal.

Fra St. Vincent til Spanien
Algarve går fra Kap St. Vincent, Portugals sydvestlige ’hjørne’ med et fascinerende fyrtårn forbi Lagos, Portimao, Albufeira, Vilamoura, Faro og Tavira til Vila Real de Santo António, og hele strækningen er plastret til med golfbaner, der gennemsnitligt har høj kvalitet.
Hovedbyen er Faro med lufthavn og universitet, og fra den kører de fleste vestpå, mens de nyder de frodige omgivelser med appelsiner, citroner, grapefrugt, ferskner, nektariner, asvocadoer, figner og mandler tæt på, og dertil udsigten til Atlanterhavskysten med utallige indsøer med et fantastisk fugleliv.
Prisniveauet er først højt omkring Vilamoura og Albufeira og derefter billigere, så det faktisk er billigere i Lagos end i Spanien modsat de flestes fornemmelse.
Mange kystbyer har bevaret meget af deres oprindelige charme og har stadig et vist kystfiskeri. I restauranterne er alle slags fisk, blæksprutter og skaldyr naturlige specialiteter, og mange portugisiske vine er glimrende. Desuden må du ikke glemme portvinen.
Der er meget at tage sig til mellem golfrunderne, fx shopping, vandsport og vandreture. For ikke at tale om en bådudflugt langs den uvirkeligt forrevne klippekyst, hvor man sejler ind i en bugt, som kun kan nås fra havet, og griller sardiner og tunfisk.
Endelig må man huske, at solnedgangene næsten hver eneste aften er ildrøde og pragtfulde.

Golfbanerne
Golfbanerne ligger som perler på en snor, og du behøver ikke at tage de bedst kendte i Vilamoura for at få topkvalitet. Der har også været spillet European Tour på fx Morgado, men du vil nyde at spille på stribevis af baner, som bliver passet perfekt, og hvor udfordringerne er helt tilstrækkelige.
De fleste steder vil du møde englændere og skandinaver blandt de øvrige gæster. Faktisk er adskillige hundrede svenskere fastboende, fordi de i ti år kan tage deres pension til Portugal uden at blive beskattet.
Hvis man ikke har familie og aktiviteter, der trækker hjemme, forstår man dem.

DEL
Forrige artikelDGUs bagvagt
Næste artikelHøjgaard nr. 6, Poke nr. 16 og Hillersborg til stage 2, Hovland og Cappelen klarer cut
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.