Selv på en stille dag er Emily Kristine Pedersen så god, at hun er i top3 på LET.

Anden runde af LET-sæsonfinalen Andalucia Costa del Sol Open de Espana måtte afbrydes på grund af mørke med alle spillerne fra eftermiddagsrunden stadig i gang med spillet. Derfor kan der hverken konkluderes noget helt præcist i toppen eller omkring cutgrænsen.

Men på en forholdsvis stilfærdig dag, med masser af pars og bare to birdies, en eagle, en bogey og en dobbeltbogey på kortet placerer Emily K. Pedersen sig helt i toppen af leaderboardet. Kun Nuria Iturrioz (-8) og Kelsey Macdonald (-6 med 11 huller tilbage at spille) er bedre end den danske ranglistevinder, som er i -5.

Lang dag

Emily og de fleste fra torsdagens eftermiddagshold måtte tidligt ud og afslutte første runde inden de kunne gå mere eller mindre direkte til anden runde. For Emilys ene spillemakker Nuria Iturrioz viste det sig i starten som en super god løsning. Hun lavede tre birdies på de sidste otte huller, der manglede, og indledte anden runde med tre birdies i streg. På et tidspunkt var hun fem foran Emily og finske Sanna Nuutinen, der slet ikke var i gang endnu. Så fik Emily eagle på 14. hul (hendes 5.) og på et tidspunkt var forskellen kun et slag. Desværre slog Emily out på par3-hullet 3. og måtte notere en dobbeltbogey. På sidste hul, banens 9. leverede hun til gengæld dagens bedste approchslag og sluttede med en birdie.

Nuutinen nåede at spille 11. huller og er i par, i -5 som Emily, mens Kelsey Macdonald fra Skotland sluttede dagen med at sænke et fuldt wedgeslag for eagle på 7. hul og bringe sig alene på andenpladsen.

Nede omkring cutgrænsen, der lige nu er i +7, slås Line Toft Hansen for at komme med i weekenden og få del i den ret høje præmiesum på 600.000 €, men en dobbeltbogey på 9. hul satte hende noget tilbage og hun ligger i +9 med fem tilbage at spille lørdag morgen.

Foto: Humørbomben Nuria Iturrioz fra Spanien fører foran danske Emily Pedersen, dre er lidt mere fokuseret. Tristan Jones/LET