Syv gange har Gary Woodland ført en PGA-turnering efter 54 huller. Ingen af dem har han vundet, og det kunne give bange anelser før sidste runde af US Open. Ikke mindst, da Brooks Koepka gik på den dejlige bane i Pebble Beach fuld af kamplyst og straks fik birdie fulgt af en mirakuløs redning til par af en tilsyneladende håbløs situation på andet hul.

Woodland og i et stykke tid også Justin Rose viste imidlertid ingen svaghedstegn. Så kunne englænderens putter imidlertid ikke længere kompensere for svag driving, og dermed blev det en duel samtidig med, at Tiger Woods kom i klubhuset, og det store publikum kunne koncentrere sig om topstriden.

Woods var i +4 for runden efter seks huller og så skidt ud, men pludselig fik han hanket op i sig selv, og da hullerne endelig blev sværere, spillede han som i gamle dage og fik seks birdies, de fire sidste på hullerne 13-18. Dermed sluttede han i -2 som delt 21, men fik endda givet nogle fornemme prøver på, hvad han stadig formår. Afskriv ham ikke i The Open!

I toppen nåede Koepka frem til kun at være et enkelt slag bagud, men hans putting kunne ikke leve op til resten af spillet, og så måtte han lade sig nøje med en runde i -3 og samlet -10.

Det gav Woodland en pude på to slag før det afsluttende hul, hvor han brillerede med et langt, sænket birdieputt, så hans sejrsmargin blev på tre slag.

Selv om publikum længe gav Koepka en opbakning a la den, der plejer at være Woods til del, var der masser af bifald til den dybt koncentrerede Woodland, som blev stærkt hyldet for sin fortjente sejr i denne slutstilling i toppen:

1. Gary Woodland -13. 2. Brooks Koepka -10. 3. Justin Rose, Chez Reavie, Xander Schauffele og Jon Rahm -7. 7. Adam Scott og Louis Oosthuizen -6. 9. Rory McIlroy, Henrik Stenson og Chessan Hadlet -5.

Der var mange gode historier på sidste dag, hvor betingelserne var så gode, som de overhovedet kan være: Stille gråvejr og tilpas lun temperatur. En af dem var nordmanden Viktor Hovlands sidste dag som amatør. En dag, som han gik i -4 efter mange demonstrationer af sit fantastiske potentiale. Scoren er den bedste, en amatør nogensinde har opnået i US Open, og han besatte en flot delt 12. plads i -4.

 

U.S. Open - Final Round Getty Images

 

Mandag bliver han professionel og er allerede tildelt wild cards til de kommende fem PGA-turneringer. Hvis han kan indfri de forventninger, som hans fantastiske amatørkarriere har skabt, har Norge endelig fået en verdensstjerne på sværdsiden, som Suzann Pettersen i mange år har været det på spindesiden.

Forrige artikelNicolai Højgaard, Brooke Henderson, Nanna Koerstz Madsen og Malene Krølbøll
Næste artikelBruchsal er en dejlig natur- og golfoplevelse
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.