Golf er en pudsig sport. For nogle er det enten helt perfekt, eller helt i hegnet. Det gælder ikke bare os almindelige hyggegolfere, men også de professionelle, der lever af sporten.

I dag vandt sydafrikanske Ockie Strydom for anden gang på DP World Tour, da han med en blændende 64’er i finalerunden sluttede -19 i Singapore Classic. Sidst han vandt var lige før jul i sin tredje DPWT-turnering, i mellemtiden har han misset cuttet to gange, blevet nummer 63 og har trukket sig. Men vinder man hver femte gang man stiller op, behøver man jo ikke præstere mere.

Finske Sami Välimäki blev nummer to og bedste dansker blev Marcus Helligkilde på en fin 17. plads. Jeff Winther blev nummer 23, Niklas Nørgaard Møller nummer 38 og John Axelsen nummer 55.

Fortsætter parløb

Lørdag sluttede Lalla Meryem Cup på Ladies European Tour med at Maja Stark vandt foran sin svenske landsmand og veninde Linn Grant. De to fortsætter dermed deres suveræne parløb på LET, og de bliver spændende at se til Solheim Cup. Nicole Broch Estrup havde lidt af en rutsjebaneturnering – 69-80-71 for en delt 19. plads.

Og rutsjebane kan man i den grad også tale om for Lucas Bjerregaard, der bliver et større og større mysterium. I Challenge Tours Dimension-Data Pro-Am missede han cuttet med et et brag efter runder i 81-64-82 ! Hvad i himlens navn er der galt? Det mest besynderlige er, at lige pludselig en uge, så rammer han fire dage med ’64-dagen’ og så er han igen turneringsvinder… Ockie Strydom har vist hvordan man gør.

OPDATERET: Dimension-Data blev vundet af Oliver Bekker. Nicolai Kristensen og Jeppe Kristian Andersen klarede som eneste danskere cuttet, de sluttede som hhv. nummer 28 og 65.

På PGA Tour strammer kampen om førstepladsen på verdensranglisten til. Scottie Scheffler fører WM Phoenix Open, Jon Rahm er to slag efter. Rory McIlroy hænger nede midt i feltet inden finalerunden, så Scheffler eller måske Rahm kan blive ny nummer et i tilfælde af sejr.

Foto: Getty Images

Forrige artikelJeff Winther og Niklas Nørgaard i top-20, Broch Estrup tilbage som 23, danskerne kæmper godt på Fancourt
Næste artikelScheffler genvandt både titel og førsteplads
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.