Spillet var det eneste, der ikke var perfekt for Scottie Scheffler i WM Phoenix Open, festforestillingen af en PGA Tour-turnering i Arizona.

Scottie Scheffler genvandt nemlig titlen, og ikke nok med det, han tilbageerobrede også førstepladsen på verdensranglisten fra Rory McIlroy.

Scheffler havde det ellers ikke nemt i vinden i Arizona. I weekenden ramte han blot 10 fairways, men han viste sig ugen igennem som en scramblingens sande mester. Bare to bogeys blev det til på 72 huller under vanskelige vejr og vindforhold – høj klasse.

Man kan altid diskutere verdensranglisten. Rory McIlroy (T32 i denne uge) har ellers ikke været udenfor Top10 det seneste halve år, og har 3 sejre i sine seneste otte starter, det samme gælder for Jon Rahm. Sent søndag sluttede Jon Rahm på tredjepladsen – hans dårligste resultat i de seneste ni starter er en delt ottendeplads – og han har 4 sejre.

Men det er altså Scottie Scheffler verdensranglistens logaritmer har gjort til nummer 1, selvom sejren i aftes var hans første siden Masters i april – som så var hans fjerde over et magisk forløb på seks turneringer, startende netop i Phoenix sidste år.

Canadiske Nick Taylor klemte sig ind mellem de to topstjerner på andenpladsen i -17, 2 slag efter Scheffler og 3 slag bedre end Rahm, der aldrig for alvor truede vinderen. WM Phoenix Open var blevet opgraderet til en af PGA Tours designated tournaments med 20 mio. $ i samlet præmiesum og 3,6 mio. til vinderen alene.

Foto: Getty Images

Forrige artikelEnten vinder han, eller også….
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Aramco-ambassadører
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.