Ti danske spillere stillede til start i Ras al Khaimah Championship i dag, hvilket er rekord deltagelse i en DP World Tour turnering uden for Danmark.

Efter første runde er de fire af dem i top20, yderligere én indenfor cuttet, to lige udenfor og tre med et pænt stykke arbejde at gøre fredag.

Niklas Nørgaard Møller spiller sin første DP World Tour-turnering som fuldgyldigt medlem, og man kan næppe forestille sig en værre start. Han indledte runden på 10. hul med at slå sit drive dybt i venstre og i vandet. Efter en nyt drive langt ud i højre, måtte han spille sidelæns ud og blev omsider noteret for en trippelbogey. Velkommen til touren!

Heldigvis slog det ikke Kokkedal-spilleren ud, og resten af runden var fejlfri med fire birdies, så han ligger i -1 på delt 44. plads. Foran ham ligger Joachim B. Hansen, Jeff Winther og Rasmus Højgaard alle i -3 på 17. pladsen og bedste dansker blev Nicolai Højgaard (billedet), som gik 67 (-5) og indtager syvendepladsen. Det er to slag fra tyske Sebastian Heisele og – igen i denne uge – skotten Scott Jamieson, som deler førstepladsen i -7.

Thorbjørn Olesen er er par (68. plads), Lucas Bjerregaard i +1 (83. plads) og Søren Kjeldsen, Marcus Helligkilde og Thomas Bjørn alle i +2 som nummer 100. Thomas Bjørn spiller de to første runder i en seværdig ‘legende bold’ med Colin Montgomerie (+2) og Miguel Angel Jimenez (+1).

Foto: Getty Images

Forrige artikelNH Collection Copenhagen: 5-stjernet hoteloplevelse i hjertet af København til en perfekt golfweekend
Næste artikelManassero driller arrangørerne
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.