Ryder Cup-helten Matt Fitzpatrick vandt mandag eftermiddag Alfred Dunhill Links Championship efter en besynderlig turnering, der blev afkortet til 54 huller, men alligevel strakte sig over fem dage.

Mandag lykkedes det at gøre de tre baner, Old Course i St. Andrews, Kingsbarns og især Carnoustie Golf Links, så spilbare at det kunne lade sig gøre at afvikle den udsatte tredje runde. Det foregik også under specielle vilkår, for mens der blev spillet fra to tees på Kingsbarns og Old Course, så måtte spillerne på Carnoustie ud i en gunstart et par timer senere. Det betød, at spillerne på de to første baner var færdige længe inden de var færdige på Carnoustie. Oven i købet havde den førende spiller, Matt Fitzpatrick, den store fordel, at han skulle spille Old Course, mens de to nærmeste konkurrenter, både runner-up fra Made in Himmerland, Nacho Elvira, og skotten Grant Forrest, skulle spille den sværeste af banerne, Carnoustie, som tilmed var mest plaget af de enorme regnmængder.

Og Matt Fitzpatrick svigtede da heller ikke. Han gik 6 under par på Old Course, og satte med 19 under bedste score i klubhuset. Elvira havde en frygtelig dag og faldt helt væk, Forrest gjorde sit bedste og var 1 under på Carnoustie, men måtte nøjes med delt 10.-plads i -13.

Til sidst var Marcus Armitage, på Carnoustie, den eneste, der teoretisk kunne indhente Fitzpatrick, men en bogey på hans næstsidste hul beseglede resultatet. Matt Fitzpatrick vandt i -19, 3 slag bedre end Armitage, Matthew Southgate og den forsvarende mester Ryan Fox.

Det blev en god danskerdag, hvor alle ni tilbageværende danskere var under par for dagen – Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn og Martin Simonsen var blandt 26 spillere, der trak sig fra turneringen på grund af udsættelserne. Jeff Winther blev nummer 10, Rasmus Neergaard-Petersen nummer 21, begge var 7 under i dag, Rasmus Højgaard (-6 i dag) blev 25, Niklas Nørgaard, dagens bedste dansker i -9, blev nummer 36 side om side med Marcus Helligkilde (-3 i dag), John Axelsen (-5) nummer 46, Søren Kjeldsen og Oliver Hundebøll, begge -3 i dag, nummer 54, og endelig Christoffer Bring (-3) nummer 84.

Matt Fitzpatrick spillede pro-am turneringen sammen med sin mor, Susan, og søreme om ikke også de vandt den turnering. Sikken en uge for familien Fitzpatrick!

Foto: Getty Images

Forrige artikelUSA: Topresultat glippede – fem mand i omspil
Næste artikelLIV Golf har fået nej til verdensrangliste point
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.