Allerede fra morgenstunden er heden ulidelig på Himmerland, hvor de første spillere slår ud i Jyske Bank PGA Challenge – presented by FREJA kl. 10.15, og førerbolden med Marcus Helligkilde og Rasmus Højgaard sendes af sted kl. 13.20.

Det viser sig klarest ved, at terrassen foran restauranten, hvor der må sidde 113 personer, kun er optaget i skyggen. Vil man vise ekstra mod eller sejhed, sidder man i solen, og det har kun få klaret i mange minutter ad gangen.

Banen står uendeligt indbydende, klargjort til sidste strå. Da der helt usædvanligt spilles samtidig på den anden 18 huls-bane, er 18. green på den også ved at få en sidste overhaling. Torsdag var der pludselig opmuntrende norske tilråb til stjernespillerne ude på banen, men det var ikke tilskuere, der havde sneget sig ind, men spillere på den anden bane, der kom tæt på.

Stemningen ved morgenbordet er doven. Varmen indbyder ikke til andet end hygge, som det ses på billedet, hvor Joachim B. Hansen, hans søn Felix og Thorbjørn Olesen tager det stille.

Alt efter starttider sætter spillere i gang og kører i deres buggy til driving range og opvarmning – selv om de for så vidt allerede har det rigeligt varmt.

Torsdag var ideel til buggykørsel. Ikke bare skulle man ikke gå helt så meget under den brændende sol, der var også skygge i Gariaen, som desuden kan køre så tilpas hurtigt, at spillerne følte, at det luftede.

– Det var faktisk ret lækkert, sagde Nicolai Højgaard, – og det er en ret interessant turnering. Jeg foretrækker naturligvis at gå, men lige i dag …

Ja, i dag bliver en spændende dag for tvillingerne. Rasmus ligger delt 2 i -11 og Nicolai delt 7 i -7, men der skal scores, for Marcus Helligkilde, der har syntes usårlig i to dage og har stor selvtillid ‘på den gode måde’, ligger i -14 og Niklas Nørgaard Møller i -11.

Hvis du alligevel foretrækker skyggen i dag, så gør det kl. 13-17 foran V Sport golf eller Viaplay eller se siden gentagelsen på TV3 Sport. Kommentatorerne har sjældent været mere motiverede end her, hvor de endelig har noget virkelig spændende og unik dansk topgolf at kommentere efter lang tids pause.

Forrige artikelHelligkilde har tre slags forspring
Næste artikel60’er på PGA Tour
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.