Det er sikkert sagt før, men aldrig med så fuld ret: Marcus Helligkilde fra Smørum spillede anden runde af Jyske PGA Championship – presented by FREJA, som havde han drukket af en hellig kilde. Han drivede fairways, og når han skulle chippe ind og i, var det ikke for par, men for birdie, og som regel var puttet under 3 m.

Hvis ikke det havde lydt krukket, kunne han godt ærgre sig over flere missede muligheder, men man må ikke brokke sig over runder i -8, der giver en tre slags forspring i -14 før finalerunden – og han havde rene fantasislag under vejs. Som et wedgeslag fra et svært ned ad bakke-leje, som yan holede. Eller som andetslaget fra semirough på 18, som han slog til 4 m og blev forvandlet til en birdie.

Andre gjorde det godt. Niklas Nørgaard kom fint tilbage efter to bogeys og sluttede i -3, -11 i alt på andenpladsen. Superstabile Nicolai Kristensen deler tredjepladsen i -10 med Rasmus Højgaard, der gik bogeyfrit i -7 og sluttede af med tre birdies. Jeff Winther avancerede kraftigt og deler femtepladsen med Mikkel Hjorth i -9. To slag dårligere ligger som delt 7 Nicolai Højgaard og Mathias Gladbjerg, mens den bedste kvindelige spiller, Nanna Koerstz Madsen er delt 9 i -6.

Hvor er Søren Kjeldsen blevet af? Uha foren start med +6 for 8, som kun blev trukket til+5 på resten af runden, så han deler 21. pladsen med Emily Pedersen, som gik i -3.

Thorbjørn Olesen gik en pæn runde i -4, som også er hans samlede score som delt 13. Omkring ham diskuteres det ivrigt, om ikke European Tour nu skal hæve hans karantæne med udsigt til, at hans retssag måske først bliver afgjort i december 2021.

TV-transmissionen var glimrende, ikke mindst med godt kameraarbejde af mange, der ikke er så rutinerede i at filme golf, og slutrunden transmitteres fredag fra kl. 13-17 på V Sport Golf og Viaplay.