Sebastian Wiis fra Odder var en tur i rutsjebanen på sidste dag af ECCO Tour Spanish Masters. Han startede runde i delt føring og førerbold og fik hurtigt tre birdies, der sendte ham alene i spidsen. På hullerne 8-13 løb han ind i den stride blæst ind i fem bogeys, og før 18. hul par-5 var en eagle nødvendig for at bringe ham i omspil med svenskeren Joakim Wikström (billedet/ ECCO Tour) i -7, men minsandten om ikke han sendte sit andet slag til godt en meter fra pinden og holede puttet.

Omspillet blev på to huller. Wiis fik problemer med en busk ved green og fik en bogey, så Wikström med en par kunne sikre sig sejren.

Efter at danskerne i 2022 vandt samtlige turneringen på ECCO Tour, blev den stime altså brudt omgående. Der er mulighed for at få revanche allerede fra torsdag til lørdag, hvor Camiral Golf & Wellness Championship spilles.

Wiis klarede sig bedst af de tre spillere i førerbolden, men det var tæt på, at finnen Matias Honkala havde sikret sig sejren. Han skulle have birdie på sidste hul, men fik i stedet bogey og delte tredjepladsen med Björn Åkesson. Førerboldens tredje hjul, islænderen Haraldur Magnus, gik sidste runde i +5 og blev delt nr. 8, bl.a. med to danskere, Peter Launer Bæk, Odense Eventyr og Morten Toft Hansen, Gilleleje.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten ser frem til Made in HimmerLand
Næste artikelUgens tv-golf: Stjerneparade på Palmers bane
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.