I sidste uge kiksede Tommy Fleetwood forsøget på at vinde en engelsk sejr på PGA Tour, søndag leverede landsmanden Tyrrell Hatton så varen, under de sværest tænkelige forhold, og sikrede sig Arnold Palmers trofæ og karakteristiske røde cardigan, som symbol på sejren i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Det skete på endnu en brutal dag, hvor Hatton for anden dag i træk gik runden over par (73 slag/+1), og hvor blot fire spillere formåede at være under par totalt for turneringens 72 huller. Hatton havde alle følelser i spil, nærmest fra start til slut; fra dyb frustration til de bredeste smil. Fra hovedrysten over egen uformåen. Fra at prygle sand, rough og fairwaygræs når slag ikke var helt perfekte, til at knytte næven i eufori når noget lykkedes og med overskud til en kvik bemærkning og et varmt grinende smil. Tyrrell Hatton er ikke typen, der går og putter med følelsesregistret. Og golf kan han spille, selvom man nogle gange har på fornemmelsen, at han selv synes han er verdens dårligste.

Søndag modstod han en vanvittigt svær bane, sat op som aldrig før, med saftig rough og hårde, tørre greens. Han modstod en ondsindet, kraftig vind, der i perioder fik det stjernespækkede felt til at ligne helt almindelige golfspillere. Han modstod den kølige australier Marc Leishmans stilfærdige og tålmodige angreb, sidste uges vinder, Sungjae Im’s uimodståelige sisu og Bryson DeChambeaus formidable bag9, hvor han fra ‘helt ude af turneringen på for9’ vendte alt op og ned og med en sindssyg birdie på 18. hul, der bragte ham i -1 og satte målet i klubhuset.

Rorys imponerende bundniveau

Rory McIlroy var manden alle troede ville tage titlen. Men verdensetteren kom i problemer på for9, først med en klodset dobbeltbogey på par5-hullet 6. og siden endnu en dobbelt på 9. efter et drive out of bounds. Rory fortsatte dog ufortrødent med at spille sin chance og i sidste endnu fik han slæbt en 76’er i hus, nok til en samlet score i par og andel i den delte femteplads, der tangerer Tiger Woods’ rekord med syv top5 placeringer i træk på PGA Tour. Rorys bundniveau er intet mindre end imponerende.

Tyrrell Hattons præstation slår dog alt. Han overvandt en dobbeltbogey på 11., og viste sin coolness til sidst, da han på banens sværeste hul, 18., først slog et mesterligt drive ned i midten, derefter et solidt 8-jern op i hjertet af green. Det første putt sneg sig ned af den glatte green mod hullet, men stoppede en lille meter kort af hullet. Et kort, men ikke fuldkommen ufarligt parputt situationen taget i betragtning. Hatton smilede overlegent til caddien Mike Donaghy; han var ikke selv det mindste i tvivl. Og sænkede da også det lille vinderputt uden at ryste på hænderne.

Med sejren sikrer Tyrrell Hatton sig ikke bare et gevaldigt avancement på verdensranglisten og FedEx Cup ranking. Han har også PGA Tour kortet for de næste tre sæsoner, og kan dermed uden problemer vælge at satse på karrieren i USA. Hattons sejre i Europa er som denne kommet i de helt store turneringer. Næste udkald er en major. Hatton synes at have hvad der skal til.

Foto: Getty Images