Den forgange uge har formentlig betydet, at Scott Piercy (billedet/Getty) skal omlægge sit daglige forbrug kraftigt, efter at sponsorer på stribe har undsagt og forladt ham. Sponsorer som Titleist, FootJoy, Acustnet og J. Lindebreg.

Årsagen er instagrams, i hvilke Piercy først fremsatte homofobiske synspunkter i en kritik af Pete Buttigieg, den demokratiske borgmester, der for nylig trak sig som præsidentkandidat.

Derefter fulgte nogle lidt for favorable synspunkter på Anon, en højreekstremistisk organisation, der vil lave revolution i USA og af FBI mistænkes for at ville udøve terror på amerikansk jord.

Reaktionerne fulgte omgående. PGA udtalte, at man var opmærksom på Piercys synspunkter og skuffet over det, de udtrykte. Nogle sponsorer meldte ud, at de var rystede, og at de standsede samarbejdet med ham, mens andre lige så stille lod hans navn forsvinde fra deres hjemmesider.

Piercy kom så med en udtalelse om, at han aldrig skrev noget for at fornærme nogen, men ikke, at han ikke havde de udtrykte synspunkter, så det har ikke hjulpet ham meget.

Han spillede med på Bay Hill, hvor han ikke klarede cuttet efter en katastrofal andendag, som evt. kan skyldes kontroversen, men forholdene var nu så svære, at det ikke behøver at være tilfældet.

Der er mange tidligere eksempler på, at topspillere har dummet sig på lignende vis, fx da Phil Mickelson klagede over, at han blev beskattet for hårdt. Siden sagde han, at han skulle have holdt sine synspunkter for sig selv, men dementerede ikke, at han mente dem, og det har mange aldrig tilgivet ham.

DEL
Forrige artikelFornem sejr til Tyrrell Hatton
Næste artikelAlle klubber vil få sin drone
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.